Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu
|
Autor |
Wiadomość |
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu
Witam serdecznie wszyskich Państwa !
mam na imię Tomek i cieszę się niezmieniernie, że mogę zająć miejsce w szeregu w tak zacnym gronie fanów marki Romet.
Dziś stałem się posiadaczem, właśnie takiego skarbu, jakim jest Romecik. Znalazłem, zupełnie nie specjalnie, ogłoszenie "sprzedam komarka do remontu". Pojechałem, obejrzałem i super okazyjnie kupiłem. Jednak już na pierwszy rzut oka wiedziałem, że nie kupuję tego o czym traktowało ogłoszenie. Kupiłem motorek, który w papierach ma Romet Komar Mr-232, ale jak dla mnie nim nie jest... wydaje mi się, że jest to Rometowski Ogar - rocznik z papierów 1992 - więc nie wiem, czemu zarejestrowany na Komarka, ale prosił bym - rzućcie może okiem na zdjęcie i powiedzcie mi, co ja faktycznie kupiłem ?
W końcu nie będę kupował części do Komarka, jak to nie to.
Pozdrawiam ciepło,
T.
|
|
05-05-2012 15:28:15 |
|
|
Przemek
Klubowicz
Liczba postów: 1,740
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu
(05-05-2012 15:59:02)Semmao napisał(a): Na ramie mam numer: CM498ccm" . Co to może oznaczać ?
To jest pojemnosc silnika 49,8 cm3.
Wyglada na to ,ze jest zarejestrowany na dokumentach od:
Tylko cos ten rocznik mi nie pasuje.
Numer silnika znajduje sie albo pod cylindrem z lewej strony patrzac od przodu albo z lewej obok gaźnika.
Ma tabliczke znamionową (po lewej stronie patrzac od przodu za silnikiem na ramie) czy numery ramy w formie 00.000000(na główce ramy po lewej stronie od przodu)?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2012 16:30:47 przez Przemek.)
|
|
05-05-2012 16:27:26 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu
Rama nie wygląda na przebitą, ale co ja mogę się znać ! Pytanie mam tylko jeszcze - z kim to wyjaśniać ? Mam dzwonić do babeczki od której dostałem dziś ten motorek i pytać, czy dała mi dobry dowód, albo wydała dobry motorek ? Czy iść w poniedziałek do UK i tam spytać ?
pozdrawiam,
T.
|
|
05-05-2012 17:07:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|