|
Dezamet Dantom Deca
|
| Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik

Liczba postów: 260
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
Dezamet Dantom Deca
Siemka wszystkim,
Chciałem się pochwalić swoim ostatnim nowym nabytkiem jakim jest Dezamet Dantom z 1998r. Numer ramy 00016, odkupiony od pierwszego właściciela, pracownika Dezametu. Zakup nie planowany, Pan zadzwonił i powiedział że ma takie cudo którego chce się pozbyć
Jego historia jest prosta, Pan właściciel, którego kierownik bardzo lubił podarował mu Dantoma na testy, miał jeździć obserwować i co tydzień pisać sprawozdanie. Dantom przeszedł na jego własność aż w końcu trafił do mnie  stan jak widać na zdjęciach jest dobry. Zaliczył bliskie spotkanie z samochodem przez co wiele elementów plastikowych jest połamanych.
Z tego co już się zdążyłem zorientować, półki zawieszenia są od wski, pewnie dudek bądź bąk. Licznik magiczne 12km przebiegu, myślałem że nie działa ale po zakręceniu linką ruszył się. Idąc dalej sprawdziłem napęd licznika w kole czy działa, a ku memu zdziwieniu nie było wałka napędu.
Dantom odpala, jeździ (krzywo  ), elektryka jako tako działa ale trzeba poprawić. Najważniejsze, biała blacha i dokumenty.
Planu nie mam szczególnego jakoś. Doprowadzić do ładu, może z czasem naprawie plastiki i resztę. Narazie stoi w garażu i czeka na swoją kolej
|
|
| Wczoraj 21:19:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|