Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[019] Tłok meteor / barikit.
|
Autor |
Wiadomość |
Maka_91
Majsterkowicz Amator

Liczba postów: 450
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: [019] Tłok meteor / barikit.
Siema.
Dziś otrzymałem cylinder zdjęcie ty z silnika. Przebieg jakoś 200-300 km. Ewidentnie widać zacieranie. Cylinder po szlifierka i honowaniu. Widać na zdjęciach jeszcze jodelke. Krawędzie wszystkich okien fazowalem. Pierścienie też.
Czy jest tu jakiś fachowiec, który mógłby ocenić ck tu się zadziało.
Fakt, że jeździłem od początku dość dynamicznie tak bym powiedział. I w dwie osoby.
Romet 50 t1 019. Tłoka niestety jesCze nie widziałem. Moto jest gdzie indziej a cylinder dostałem paczka. Tłok był spasowany 5-6 setnych luzu. Skrwcalem nóżkę od strony ssacej ale na koniec papierem wodnym na mokro wykańczałem.
Tłok swobodnie wpadał w każdej pozycji. Raczej na pewno nie było za ciasno.
Nowy korbowód i łożysko igiełkowe dobrej jakości. Dystanse wszystko.
Oleju już dawałem ostatnio 1:50. Wcześniej 1:40.
Zdarzalo się jeździć po ciężkim terenie, las pierwszy drugi bieg w dwie osoby.
Widać rysy praktycznie na całym obwodzie tuleji. Grzebałem też przy kanałach oluczacych i oknach wydechowym i ssącym. Ale to raczej pod oknem by wyszło coś a nie wszędzie.
Raczej obstawiam, że po prostu za mocno i przytarł się.
Filtrowanie powietrza zrobiłem na filtrze papierowym wymiennym. Wszystko szczelne.
Olej z początku samego Orlen 2t semi. Stary stał kilka lat. Później kupiłem motula chyba 500 czy 510
PS tak naprawdę od początku było obciążenie. Dwie osoby jazda po polu, górki.
Widać ze zdjęć, że po całości jest przy tarte tam gdzie pracuje tłok. Gdzie nie chodzą pierścienie. Chyba przylapywalo tłok. Mogło i tak być.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2025 20:56:21 przez Maka_91.)
|
|
03-03-2025 20:46:13 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|