Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czy to ulep
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtasik
Uczeń
Liczba postów: 227
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Czy to ulep
Witam
@Tivon "Mój komar nie posiadał oryginalnej tabliczki znamionowej i nie wiem czy taka kombinacja jest oryginalna."
Pytanie czy w ogóle jakąś miał ? Czy posiada nawet tę "nieoryginalną" ?
@romek "Co do tabliczki, powinny być po niej ślady na główce ramy. Jeśli nie ma dwóch otworów znaczy że jej tam nie było Smile "
Z tego, co powyżej napisał @Tivon to "...nie posiadał oryginalnej tabliczki znamionowej..." więc zadałem pytania czy w ogóle posiadał ew. posiada jakąś inną, wtedy te "otwory" miały by rację bytu, a jak ich nie ma to odpowiedź prosta - nie ma tabliczek, bo ich nie było
|
|
25-05-2024 12:34:58 |
|
|
arturwietnamczyk
Rometo-maniak
Liczba postów: 414
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Czy to ulep
To prawdopodobnie jest z Węgier, a jeśli chodzi o kwestie silnikową to na Węgrzech kombinowali tak jak tutaj w Polsce, znajomy sprowadza romety i simsony z Węgier, już trochę tego przywiozł, był tam np 2352 z bakiem od sporta, kupiony od pierwszego własciciela, który twierdził że kupił go tak ze sklepu, potwierdza to oryginalny jednolity kolor na wszystkich elementach oraz fabryczna dokumentacja , albo Simson sr50 z silnikiem starego typu 3 biegowym który w tych modelach nie wystepował.
~~~~~~~~~~~~~~
Komar 2352W- niedzielne wozidło. , Romet ATV 250
Simson sr50
Simson s50B w częściach na razie,
Romet pony 301
Romet kadet 780
Romet ogar 205
Romet 50t1
Tyler uni-sport (Romet lider)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2024 14:15:49 przez arturwietnamczyk.)
|
|
26-05-2024 14:14:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|