Romet Romka - 50-T-1 '82r.
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,207
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Wałek pośredni z kołami nowy , któreś tryby były zmienane na uzywki ale nie wiem ktore Ale gdyby to było przyczyną to raczej by żeby zerwało a nie pękło w kawałki
Silnik już zlozony
Mam taką koncepcje że przyczyną musiało być to, że od remontu jak już pisałem z jedynką był problem ze wyskakiwała. Musiałem ją przytrzymywać noga, a że problem był w skrzyni a nie w automacie to jedynke mimo to wyrywało na krótką chwilę zawsze, i po rozłączeniu tak naprawdę wbijała się bez sprzęgła i to zniszczyło tryby. Pytanie czemu ta jedynka wyskakiwała no ale jutro najprawdopodobniej włożenie silnika do ramy i testy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2022 20:53:27 przez romek.)
|
|
09-06-2022 20:22:55 |
|
|
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,207
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Akcji z Rometem ciąg dalszy, co prawda silnik, skrzynia pracują wzorowo, nic nie wyskakuje, zapiernicza ładnie ale miałem awarie na szczęście blisko domu. Spadł łańcuch i to tak że zablokował kompletnie koło zdawcze, musiałem rozebrać wszystko i zdjąć koło. O dziwo z założeniem koła z powrotem był problem, nie starczyło gwintu żeby przykręcić je z powrotem. Nawet wydlubalem simmering żeby sprawdzić czy nie wyciągnęło walka razem z łożyskiem ale wszystko siedzi na swoim miejscu. Dziwne. No ale nic, zmierzyłem, oryginalne koło było nieco szersze, prawie milimetr. Zamówiłem oryginal , do tego dam podkladeczke cienka pod spód i będzie grało. Ale dziś już nie pojeżdżę
|
|
11-06-2022 20:24:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|