No a ja z kolei Ciebie rozumiem, miałem okazję ostatnio kupić DKW z 39-go roku w podobnych pieniądzach i w podobnym stanie (adekwatnie do metryki...) a tu Romet, z jako-taką wartością, tylko dla tych, którzy w ogóle wiedzą że coś takiego istniało... Rozumiem to tylko dlatego, że znam nasz specyficzny "rynek", ekonomicznie i logicznie - nie pojmuję...
(01-10-2021 23:14:44)Norweski Zomowiec napisał(a): Taką dekawkę czy iża 49 rozumiem
ale nie motorowerek, co jeździ trochę szybciej, niż rower w tych pieniądzach
DKW RT 100 jeździ akurat równie "szybko" Debesta tak, chodziło o setkę (co zrobić - lubię motorowery ) ale nie dogadaliśmy się, delikatnie mówiąc i nie doszło do transakcji. Napisałem to tak dla porównania tylko. Odrestaurator - czasami jak widzę takich "rzeczoznawców" to mam szczerą ochotę zadzwonić i tak z czystej ciekawości zapytać co nimi kierowało przy wycenie... Nie wspominając już o wszelkich ulepach z dopiskiem "rejestracja na zabytek", gdzie nie wiadomo czasami czy magazyny Nova_Motors by wyrobiły przy kompletowaniu takiego cudaka do tej zabytkowości
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.