Cześć, co sądzicie o oponach Vee Ruber? https://www.rooader.pl/produkt/opona-17-...j-4pr.html zamierzam ją kupić do Ogara 200, zastanawiam się nad Heidenau tylko jest jedno ale, albo Vee Ruber 2,25 albo Heidenau 2,50 zdaje mi się, że 2,50 to będzie za dużo na przód, dlatego pytam jakie są wasze doświadczenia z Vee Ruber, czy jest godny polecenia?
Tylko oryginalna, najlepiej jeszcze z powietrzem z prlu
Może być, kaźda współczesna opona jest jakościowo podobna, w niektórych bieżnik szybciej się zużywa. W motorynce mam vee ruber i jest ok. Unikaj tylko opon typu avina i chińskopodobnych..
24-03-2021 23:26:57
1 osoba postawiła piwo romet7678 za ten post:1 osoba postawiła piwo romet7678 za ten post. Spaceman164 (03-25-2021)
RE: Jakie macie opony w Ogarze 200 (proszę o szybką odpowiedź)
Pytałem kiedyś o szerokość 2,5 tak na przód jak i na tył, możesz poszukać w moich tematach, ale brać Forumowa raczej zgodnie twierdziła, że taki rozmiar powinien pasować, były nawet zdjęcia... Nie wiem skąd nagle takie przestrogi...
I nikt mi teraz nie uwierzy, ale zupełnym przypadkiem natrafiłem na to:
Chyba domniemania oraz zgadywanki możemy sobie już powsadzać w kieszenie...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2021 18:32:36 przez Jorginsson.)
(25-03-2021 18:17:29)Jorginsson napisał(a): Pytałem kiedyś o szerokość 2,5 tak na przód jak i na tył, możesz poszukać w moich tematach, ale brać Forumowa raczej zgodnie twierdziła, że taki rozmiar powinien pasować, były nawet zdjęcia... Nie wiem skąd nagle takie przestrogi...
I nikt mi teraz nie uwierzy, ale zupełnym przypadkiem natrafiłem na to:
Chyba domniemania oraz zgadywanki możemy sobie już powsadzać w kieszenie...
Jakim cudem wlazła na przód 2.75 czytałem inny temat i tam ktoś wsadził 2,75 na przód i ledwo co to tam wlazło a tutaj wygląda dobrze
Bo i nie przesadzałbym z taką szerokością na przód, ale też opona oponie nie równa - te ze wzorami zbliżonymi do PRL-owskich będą miały inny profil, niż jakieś bardziej współczesne, jak ta ze zdjęcia...
Poza tym teraz jak się przypatruję, to chyba mocowania na goleniach są odgięte lekko na zewnątrz, błotnik też wygląda na "dotknięty"...
Hejo
Mam taki powiedzmy problem lub pewnie bardziej brak doświadczenia. Kończę składać Ogara 200 87r. Kupiłem do niego opony Heidenau M3 2.25-17 28 B. Niemiecka produkcja, bieżnik M3 zbliżony do Dueta. Wczoraj przyszły i zonk. Jak przykładam starą do nowej to nowa jest optycznie sporo węższa. I teraz nie wiem czy tak to zwykle bywa i jak ją założę na felgę i napompuje to się rozciągnie czy kiedyś normy polskie były inne i trzeba brać szerszą. Na Duecie jest poza oznaczeniem 2 1/4 -17 jakieś inne w nawiasach 21x2.25. Z powyższych wpisów wynika, że rozmiar ok. Załączam fotki.
Śmiało zakładaj, rozmiar się zgadza przecież. Każda nowa opona taka bedzie Szerokość 2,25 lub inaczej 2 1/4. Natomiast 21 oznacza zewnętrzna średnicę (17 to wewnętrzna). Żeby nie być gołosłownym to mam heidenau w Komarze ale 19.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2024 20:26:31 przez romek.)
/
Jakie macie opony w Ogarze 200 (proszę o szybką odpowiedź)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.