Motorower bez dokumentów - pisać umowę?
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Motorower bez dokumentów - pisać umowę?
Ja bym nic nie spisywał - nie znasz przeszłości, jeszcze wyjdzie że kradziony kiedyś był i co wtedy? albo ktoś ma z niego papiery, i nabił sobie jego numery na inną ramę, a potem ktoś kto od Ciebie kupi tego komara będzie chciał zarejestrować go na zabytek i wyjdą dwa z takimi samymi numerami, mogą być jaja.
Skoro komar nie ma żadnego właściciela, to ten kto go kupi może sobie spisać umowę z kim chce, znajomym lub kimś z rodziny kto na to pójdzie.
Na twoim miejscu bym nic nie spisywał, ja zawsze tak robię (bo handluję tym i mam często ramy lub całe pojazdy bez dokumentów), ludzie czasem pytają czy spiszę umowę, od razu mówię że nie, bo ja go nabyłem legalnie ale co się z nim kiedyś działo i gdzie są papiery to nie wiem.
A tak jesteś czysty, nigdzie nie widniejesz, nie masz żadnych powiązań z tym pojazdem. Wiem że to chamskie ale gdyby coś wyszło zawsze możesz powiedzieć coś w stylu "Chłopie, ja ci coś sprzedałem?..." i nikt ci nic nie może udowodnić.
Spokojnie i bez spisywania umów go sprzedasz, są takie czasy że nie opędzisz się od chętnych.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2021 01:04:16 przez Odrestaurator.)
|
|
07-01-2021 00:59:10 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|