Coś spieprzyłem przy renderowaniu i jakość leży ale kto czekał niech ma chociaż te 240p xD Tak, jest w pionie, niedługo pomyślę nad innym mocowaniem i będzie w poziomie.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
03-10-2019 22:13:15
1 osoba postawiła piwo seler1500 za ten post:1 osoba postawiła piwo seler1500 za ten post. Paweł123 (10-06-2019)
2 użytkowników postawiło piwo bkrukl za ten post:2 użytkowników postawiło piwo bkrukl za ten post. Norweski Zomowiec (10-04-2019), Paweł123 (10-06-2019)
Będzie poprawa jakości (2,7K 30fps lub 1080p 60fps, jeszcze nie zdecydowałem), bo mam lepszą kamerkę (hero 3+).
Łożyska wałka rozrządu, dźwigienki zaworowe, osie dźwigienek wymienione, silnik chodzi aż miło, ładnie cichutko bez klepania.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2019 00:51:44 przez seler1500.)
No no ciśnie to fajnie tak w ogóle ( sorry nie czytam od początku tematu możliwe że coś przeoczyłem ) jak ty zmieniasz biegi bez sprzęgła ?? Jakieś inne sprzęgło tam wsadziłeś?
Normalnie, manipulujesz gazem i rzucasz bieg
Jak w górę to gwaltownie ujmujesz gazu
jak w dół gwałtownie dodajesz, ale w dół nie polecam.
Sprzęgło mam jak w każdym manualu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2019 01:58:36 przez seler1500.)
(06-10-2019 01:48:13)Paweł123 napisał(a): No no ciśnie to fajnie tak w ogóle ( sorry nie czytam od początku tematu możliwe że coś przeoczyłem ) jak ty zmieniasz biegi bez sprzęgła ?? Jakieś inne sprzęgło tam wsadziłeś?
W każdej skrzyni z "prostymi" zębami możesz coś takiego robić. Dlatego są one stosowane między innymi w rajdówkach, minusem takiego rozwiązania (ja wciąż o trybach) jest hałas, który taka skrzynia generuje, na pewno go słyszałeś, jeśli choć raz oglądałeś jakąś migawkę z jakiegoś rajdu. I o tyle nie przeszkadza on [hałas] przy małym silniczku motocyklowym (oraz jest prostszym i tańszym rozwiązaniem), o tyle w samochodzie osobowym jazda z taką skrzynią byłaby zwyczajnie uciążliwa...
Ale i w skrzyniach z "osobówek" de facto możesz zmieniać biegi bez sprzęgła, tylko raz, że trzeba jeszcze "czujniej" dopasować prędkość obrotową silnika (to co robi seler z ruchem manetki właśnie temu służy), a dwa, że szybciej trafi ją szlag...
To się Jerry znów ponawymądrzał...
A wracając do tematu - zapieprza to aż miło! Ludzie się oglądają? Ja bym się obejrzał...
No i jeszcze z innej beczki - czy nie masz może takiego kasku jak w linku? https://allegro.pl/oferta/kask-enduro-ls...7516415743
Oczywiście nie chodzi mi o kolor
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2019 02:28:06 przez Jorginsson.)
06-10-2019 02:26:53
1 osoba postawiła piwo Jorginsson za ten post:1 osoba postawiła piwo Jorginsson za ten post. Paweł123 (10-06-2019)
Tak, mam MX436 i ostatnio nawet dokupiłem szybę lustrzaną, trzeba tylko założyć Ludzie już się przyzwyczaili, ale na stacji czy przy sklepie zawsze ktoś popatrzy a czasem dopyta co tam było robione
Ale "szacun na wsi" już mam bo czegoś takiego to tu jeszcze nie było, a i większość ludzi która cośtam grzebie albo jeździ to już drynkę dobrze zna
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2019 02:35:33 przez seler1500.)
Śmiem twierdzić, że czegoś TAKIEGO to nigdy nie było
A jak ten hełm? Jak wrażenia? Bo zastanawiam się sam, chciałem w ogóle Cassidę Police, ale wzięli i wycofali z oferty, a ściągać z Czech nie mam zamiaru.
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.