Motorynka Pony
|
Autor |
Wiadomość |
mich4u90
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Michał
Pojazd: Romet Pony
|
Motorynka Pony
Panowie,
planuje zakupić sobie motorynkę PONY do remontu. Znalazłem ogłoszenie na motorynkę która jest dość blisko, i jestem gotowy po nią pojechać. Problem w tym że sporo rzeczy wzbudza moje wątpliwości:
- odstęp między kołem i silnikiem (dość duży) - sprzedający mówi że możliwe że są zamontowane inne golenie
- silnik. Odpala, ale widzę że głowica jest od innego modelu, albo jest to inny silnik. W głowicy jest miejsce na śrubę do "powieszenia" silnika na ramie, a rama nie ma tych blaszek montażowych.
Widzicie jeszcze jakieś inne "zagrożenia"?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2019 22:02:11 przez mich4u90.)
|
|
02-10-2019 22:00:09 |
|
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
|
|
02-10-2019 22:12:03 |
|
|
mich4u90
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Michał
|
RE: Motorynka Pony
No tak, ale tutaj mam ramę, działający silnik, koła (jedno wyszczerbione) i pewnie jeszcze kilka elementów które mogą się przydać.
Myślę że jest to przyzwoita baza, ale chciałbym rozszyfrować co w niej jest nie oryginalne...
Pomyślałem sobie że lagi, plastiki, felgi, opony, amortyzatory, wydech, manetki, kierownice, stopkę, lampkę tył i wszelkie elementy nadające estetykę, kupię albo nowe, albo wykorzystam obecne poddając je generalnej renowacji.
Podsumowując, dlaczego uważacie że jest to zła baza, i lepiej bawić się w składanie motorynki od nowa?
|
|
02-10-2019 23:40:23 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|