Romet Ogar Typ 200 84' by Sebwe
|
Autor |
Wiadomość |
SebweBMW
Nowy
Liczba postów: 1
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar Typ 200 84' by Sebwe
No to witamy w garażu i wyciągamy sprzęt ,numer ramy sorry za jakość fotki ale jest 84
Dalej pompujemy opony bo mało powietrza miały i nakręcamy wentylki to nie było ,przy okazji okazało się ze tylna felga do wywalenia bo się sypią mocowania czyli bęben i już trzy szprychy już dałem do środka
Prowadzimy na mój warsztat gdzie mam klucze i wszystko i tam zawitała na swoim miejscu lampa tył i jeden boczek schowka ,ten sam napis ogar ma już swój klimat
No i odkręcamy karnik a tam słabo leci ,no to odkręcamy kranik a tam taki syf z resztą w całym baku też
Odkręciłem bak i wypłukałem go ,niestety tyko czym miałem, wodą ale kupie rozpuszczalnik niedługo to się to porządnie robi ,kranik w częściach wymyłem w benzynie ,przy okazji drobiłem nowy wężyk i poczyściłem gaźnik ,poskładałem , trochę pochodził ale kranik do wywalenia ,nalałem mu tylko do pływaka to co miał to wypalił a karnik słabo podaje ,ogarnę to w tym tygodniu ,silnik ma moc i dobrze się kreci ,i dobrze przyspiesza na dwójce
Fotki ze składania
Aha tak anegdota
Sąsiad kupił sobie jakieś bezobsługowe plastikowe gówno ,125 z biegami i tak jeździł popisywał się i śmiał ,ale zobaczymy :!: czy jedo nowoczesne gówno przetrwa ponad 30 lat
Jak odjeżdżał to dał w piz...e jedynka opór ,dwójkę zgubił i łu tu tu tu tu tu tu tu tu he he ale szybko nawciskał pojechał
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2012 21:51:52 przez SebweBMW.)
|
|
04-04-2012 21:49:51 |
|
|
Irek
-----
Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
Cytat:Sąsiad kupił sobie jakieś bezobsługowe plastikowe gówno ,125 z biegami i tak jeździł popisywał się i śmiał ,ale zobaczymy :!: czy jedo nowoczesne gówno przetrwa ponad 30 lat Big Grin
Jak odjeżdżał to dał w piz...e jedynka opór ,dwójkę zgubił i łu tu tu tu tu tu tu tu tu he he ale szybko nawciskał pojechał
Uwierz mi że to 125 przeżyje nie jednego ogara.... te motory może mają po 30 lat ale ile najechane ? 15 000 km? I po drodze ze 3-4 remonty silnika ? O czym mówimy , żadna trwałość i jakość
Miałem Rometa K-125, o WSK sie mówi że nie do za*ebania ale przy tym to wymiękają... mordowałem go jak chciałem i nic. Poczytajcie też o wyprawach Mnicha.
Swojego docierałem 700km a potem już maneta do oporu, dostawał w dupe po lesie zaoranych ale jechał bez problemu. Żaden motor z okresu PRL nie zniósł by tego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2012 09:39:27 przez Irek.)
|
|
05-04-2012 09:35:53 |
|
|
SebweBMW
Nowy
Liczba postów: 1
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2012 19:45:46 przez SebweBMW.)
|
|
05-04-2012 19:42:04 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości
|
|