Chart 210 1989 by Szymon
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
Chart 210 1989 by Szymon
Ni stąd ni zowąd kupiłem Charta, i to nie byle jakiego. Kolejny raz posiadanie ogłoszenia o skupowaniu tego typu sprzętów popłaca.
Niniejszy Chart jest prawie jak z fabryki. W pełni oryginalny. 3 lata temu robiony gaźnik (bing), a także wymieniany moduł i impulsator. Stan zachowania jest świetny, do niedawna miał jeszcze plomby. Największym plusem jest oczywiście posiadanie papierów. Kupiłem go za 500zł, dostałem jeszcze do niego sporo nowych części z PRL, w tym dwie fabrycznie nowe opony stomil (jedna Pantera). Swoją drogą muszę je założyć, bo w Charcie siedzą jakieś zjechane na co pozostały wygląd motoroweru nie wskazuje. Stał około 15 lat w ciepłym garażu. Wczoraj odpalałem go pierwszy raz.
Na dziś tylko jedna fotka:
Mam nadzieje że dogada się z Simsonem
Plany:
-trzeba nieco wyczyścić bak,
-montaż kierunków, mam je ale są zdjęte,
-wymiana opon,
-skasowanie luzów główki,
-naprawa licznika,
-kosmetyka, czyszczenie, niektóre elementy do lakierowania (np. lusterko) czy też polerki
-montaż akumulatora i ogólnie przygotowanie do sezonu, tj. płyny, filtry itp.
Może kiedyś gdyby został na dłużej:
-poprawić zapłon (głównie chodzi o moduły i impulsatory) lub włożyć inny
Nic poza tym nie przychodzi mi na teraz do głowy. Jest w świetnym stanie to i roboty niewiele.
Potem prawdopodobnie będzie ujeżdżany w duecie z Simsonem Na dniach może popracuję trochę nad nim więc pojawi się jakaś fotorelacja.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2019 17:44:56 przez Odrestaurator.)
|
|
01-03-2019 17:38:56 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Odrestaurator za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Odrestaurator za ten post.
klodian2002 (03-01-2019), Semmao (07-02-2019)
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
02-03-2019 13:49:15 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Chart 210 1989 by Szymon
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019 00:27:56 przez Odrestaurator.)
|
|
04-03-2019 00:26:00 |
|
1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post:1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post.
Semmao (07-02-2019)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|