Brak sił do ałem sześć
|
Autor |
Wiadomość |
Bartosz.
Znawca :F
Liczba postów: 394
Imię: Bartosz
Pojazd: Inny
|
Brak sił do ałem sześć
Witam mam problem i brak pomysłów,pacjent to am6 dt 50 z cylindrem maliny po portingu tłok asso z jackmotors pseudo 90 faktyczne 75ccm,dellorto 19.
Kupiłem tego pascia po taniości na handel dzieciak włożył kasę i nie starczyło mu cierpliwości żeby to ogarnąć.Pali bardzo dobrze czy jest zimny czy ciepły.Jak jest zimny strasznie zamula i kopci niemiłosiernie na niebiesko biały kolor tak że po dodaniu gazu na podwórku jest jak po odpaleniu petardy dymnej.Byla tu dysza 86 i seryjny dyfuzor wybebeszony gdzie nawet do reza nie dokręcało,przy manetce full było tylko buuuu i strzały z wydechu takie bardziej bąki.Zmienilem na 95 o niebo lepiej,na zimnym dalej ******* i dym ale jak się rozgrzeje to im wyższy bieg tym ładniejsze rezo,tyle że na 1/3 obrotów i manetka cały czas full prawidłowo się zbiera później przerywanie i jak wejdzie w rezo to już jest okey.Wydech zmienilem,delikatnie sie poprawiło ale nie duzo.Na dyszy100 jest gorzej,patrzone na kilku świecach i innym gaźniku nowym.Jadac na 6 w rezo i odpuszczając manetkę na sekundę i znów gaz przerywa przez kilka sekund i znów ciągnie.Ma ktoś jakieś pomysły ?
Notatka od Dawdzio, 16-02-2019 23:32:17
Tak, jak już wcześniej pisano: jest wiele innych słów, którymi można to opisać.
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2019 14:37:33 przez Bartosz..)
|
|
15-02-2019 14:35:13 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|