Bartek i jego garaż
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Bartek i jego garaż
Cześć cześć.
Jako, że dalej powróciłem do pasji z młodzieńczych lat (tak kryzys mnie dopadł ) postanowiłem założyć jeden temat i tutaj będę zamieszczał swoje pojazdy Na razie w moim garażu zawitał Ogar 200 vel Kazik oraz ostatnio nabyłem za grosze szczątki komara 2350 (90% mam oprócz klap silnika, skorupy lampy i boczków ramy)
Mietka wam nie muszę przedstawiać bo każdy go zna z tematu Ani Ale zamieszczę zdjęcie żeby nie było
Więc zaczynamy:
Romet Ogar 200 vel Mietek :
I teraz mój nowy nabytek Romet komar 2350 vel Kazik
I pytanie.. co to za skorupa lampy ? Komarowska to na bank nie jest.. Więc Żak / Ryś ?
Plany ?
Ogar:
- nowa instalacja elektryczna
- może pokuszę się na ponowną odnowę lakieru lecz teraz raz a dobrze (robiłem zaprawki jest okej ale jak to ja musi być cacy..)
- nowe chromy
Komar:
- silnik (muszę zrobić przegląd)
- siedzenie (tylko mam stelaż..)
- klapy silnika
- boczki ramy
- odnowa powłoki lakierniczej (kolor limonka )
- zobaczę co zdziałam z kołami jeśli chrom będzie okropny polecą do malowania a jak będzie gotówka będą nowe chromy
- instalacja
- rejestracja na zabytek (o ile się da bo neistety rama bez kwitów :/)
A co do planów mojego garażu ?
W planach jeszcze zakup 4 motorków ( muszę dorwać 50t1 i przerobić na stary typ zawieszenia, Kaczuszka, Simson S51 Enduro (możliwe, że za 3 msce zawita ) oraz WSK'a)
Także zapraszam do śledzenia tematu
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
20-12-2018 22:31:51 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Bartek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Bartek za ten post.
Jorginsson (03-09-2019), Suwmiarka (12-20-2018)
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
RE: Bartek i jego garaż
A dziękuję dziękuję Miecio będzie robiony na cukierek.
Kazik na razie w fazie kompletowania. I też będzie robiony jak najlepiej się da (szkoda, że papierów brak..)
Tylko ta osłona lampy nie daje mi spokoju
Ps. Lagi ze zdjęcia na sprzedaż
|
|
20-12-2018 22:55:34 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
Kurczę Bartek, po tylu latach przerwy od komarków powróciłeś z wielkimi planami. Ciekawe czy mnie to spotka..
Podziwiam i będę obserwował postępy w miarę wolnego czasu
oo kw112 kiedy ja cię widział
Moja skoda octavia I 1.8 SLX
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2018 20:19:21 przez kamil97.)
|
|
21-12-2018 20:18:43 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
@Kamil97 jak tutaj ktoś na forum powiedział. Człowiek z Rometa wyrasta ale Romet z człowieka nie wychodzi (czy jakoś tak ) Już od dłuższego czasu polowałem za jakimś motorkiem. I udało się kupić Ogara 200 A że był dalej niedosyt to zacząłem szukać komara 2350 (spełnienie marzenia z dzieciństwa) Teraz długa droga do zrobienia z niego cukierka. Jak juz będzie w kolorze to już będę spokojny
@grek132 Dziękuję A Ty dokładnie skąd jesteś ?
|
|
21-12-2018 21:23:51 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
|
22-12-2018 00:14:32 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
(05-01-2019 10:44:59)Suwmiarka napisał(a): Jak widzę popełniłeś błąd w nazewnictwie we wstępie
Co do Ogara to według mnie wygląda całkiem dobrze. Jeśli masz remontować coś to chyba Komar się bardziej o to prosi
Jaki błąd popełniłem ?
Więc wreszcie jestem w ojczyźnie. Powoli już ogarnąłem osobiste sprawy więc teraz wieczorkami jak pozwoli czas zacznę ogarniać tematy motorków.
Czekam na paczuszkę z allegro i muszę zrealizować zamówienie od Jackmotors.
Na dzień dobry Mietek dostanie nową instalację, rurę między filtrem a gaźnikiem (po zimie sobie ładnie pękła). W końcu dorwałem tą blaszkę łączącą pedał hamulca z prętem. Do pełni szczęścia brakuje mi ładnych sprężyn do tylnego zawieszenia oraz kół z ładnym chromem
Komar..
Na razie stoi jak stoi. Szukam gratów. I jak będzie czas zaczynam przygotowania pod malowanie.
Dziś fotek nie zdążyłem zrobić. Może jutro uda się jak będę działał przy Mietku
Do usłyszenia !
|
|
08-03-2019 23:52:56 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
Wiele się nie dzieje z tego względu, że brak trochę czasu. Co o Mietka. Przyszła paczuszka z nową świecą, fajką, gumą łączącą gaźnik z filtrem oraz połączenie dźwigni hamulca z prętem. Wreszcie pedał wraca do swojej pozycji. Na dniach zajmę się elektryką. Kable czekają lecz czasu brak.. Do ogarnięcia jeszcze wianki sztycy i bd ok.
Jeśli by ktoś miał przelotkę do linki licznika to proszę o info na pw chętnie odkupię.
A i jeszcze jedno Ma ktoś z was zaufany zakład który by odnowił mi parę chromów ? I jak to by wyglądało cenowo za ponowną odnowę sprężyn tylnych, rączek hamulca i sprzęgła ? I jeszcze parę rzeczy.
A tutaj łapcie jedno zdj Miecia w oczekiwaniu na dobrą pogodę
|
|
16-03-2019 18:55:31 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|