Simson s51 by Szymon
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Simson s51 by Szymon
Wpadła oryginalna kierownica Wygląda o wiele lepiej i fajnie się jeździ. Na ostatki sezonu poprawiłem też tylny hamulec, wymiana klocków na jakieś co miałem bo stare już piszczały, od razu wrzuciłem całe nowe koło na tył, bo na tamtym opona wygląda jakby zaraz miała strzelić. W Zimę rozbiórka, rama czarny mat, błotniki będą oryginalne, tylko nie wiem jaki kolor, tak samo nie wiem na jaki kolor pomalować bak i boczki, jasna zieleń Simsonowa? ciemno-żółty? a może biały, lub ten dziwny jasno-szary? czas pokarze, jestem również otwarty na sugestie.
Kilka fot z prac,
Rozbiórka (dla kierownicy enduro musiałem wydłużyć kable)
Tak się teraz prezentuje:
I pierwsze efekty opony typu slick
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
25-10-2018 21:35:39 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Simson s51 by Szymon
(11-11-2018 01:46:05)seler1500 napisał(a): Łoo, kiera z poprzeczką
Daje to coś przy wyższej kierownicy (sztywność?) czy bardziej pod wygląd?
Przy 300km/h kierownica zaczyna się wyginać, stąd ta poprzeczka
Ja mam chyba taki fetysz. W większości moich dwukółek miałem poprzeczkę, albo dorabiałem z rurek i opasek do rur albo miałem oryginalne. Lubię po prostu te poprzeczki, to raczej pod wygląd, w sumie nawet lepiej mi się tak jeździ. Przy tym co ja jeżdżę to i tak raczej ciężko tą kierownicę wygiąć czy połamać. A i bardzo praktyczna, można za nią złapać i lekko się go stawia na stopkę centralną, w przyszłości tam może jakaś gąbka będzie to też w przypadku uderzenia w kierownicę będzie miękko. W ogóle bardziej mi się to widzi z tą kierownicą i lusterkiem, tak w stylu enduro lat 70' - 80' który lubię.
Mi się teraz bardzo podoba ta oponka slick i już się nie mogę doczekać remontu, będzie ładnie, ale najpierw wsk-a.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2018 02:04:06 przez Odrestaurator.)
|
|
11-11-2018 01:57:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|