Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek
Powoli doprowadzę Tylko najpierw chcę przejść przegląd i zarejestrować na Jarosławskie blachy
Z dzisiejszego chwilowego dłubania to..
- Zostały ogarnięte światła (trzeba było zamienić dwa przewody czarny i czerwony (oraz dwa czerwone złączyć) ) I tak 5min i światłą gotowe. Na razie tak będzie lecz jak będę miał chwilkę wolnego to zrobię nową instalację
Teraz walczę z rozszlifowaniem otworu na stopkę hamulca (chyba, że ktoś ma ten kawałek metalu na sprzedaż to proszę o pw)
I jeśli jutro bym ogarnął hamulce to teoretycznie mogę jechać na przegląd i kończyć formalności
Dziś przejechałem się kawałek i.. Mam teraz porównanie między dezametem a dobrze zrobionym silnikiem jawki. I powoli dochodzę do wniosku, że ten silnik jest tak samo prosty jak dezamet
Co do samego silnika to fajnie się zbiera, czuć tą moc .Więcej niż 30km/h nie rozpędziłem go z tego względu, że nie mam hamulców xD
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
12-10-2018 20:07:21 |
|
|
Suwmiarka
Komarowiec
Liczba postów: 521
Imię: Rafał
Pojazd: Inny
|
Fajnie, że znowu wróciłeś do romeciarstwa. Widzę, że Ogar bez przedniego zawieszenia idealnie wszedł do Astry (a myślałem, że taki sposób przewozu motocykla to tylko mój patent )
Sygnałem dźwiękowym się nie przejmuj - jeśli zostaje bez przełącznika to najpro$ciej załóż zwykły dzwonek rowerowy ?
Jeśli wszystko pójdzie jak zmierza, to może jeszcze tego Komara3 od Ani przywrócisz na drogi. Powodzenia!
|
|
15-10-2018 21:00:52 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
@Suwmiarka od 2 lat szukałem pocichu lecz nic ciekawego nie było aż tutaj nagle udało się znaleźć fajnego Romecika
Co do komarka hmm jeśli będą fundusze to na pewno coś z niego zrobię Mogłem wtedy zapytać o niego ale nie wiem czy by mi to wszystko weszło do astry A fakt trochę miałem wątpliwości czy to wszystko włożę
A teraz co nowego u Miecia
W niedzielę byłem na giełdzie. Nabyłem przełącznik od świateł i klaksonu (zdzierstwo moim zdaniem .. ale jak chciałem to kupiłem xD) oraz dorwałem jakąś pompkę w chrome ale okazała się o parę cm za długa więc trzeba będzie coś kombinować by włożyć ją (to tylko dla ozdoby a nie do użytku )
Dziś Miecio zaliczył przegląd oraz została poprawione elektryka więc teraz zostaje jutro lub w czwartek pójść do WK i przerejestrować
Łapcie na szybko jedno zdjęcie
Niedzielny łup
I z dzisiaj
CDN..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2018 16:33:51 przez Bartek.)
|
|
16-10-2018 15:38:25 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
|
17-10-2018 21:14:11 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
|
Nowe śruby, podkładki z nakrętki , nowy przewód masy i lipa przełącznik sprawdzony jest wszystko ok.
Zostaje zrobi na nowo wszystkie kable. Gaszenie mam lecz świateł brak
Tak wgl .. od dziś Miecio już stoi na Jarosławskich blaszkach
|
|
18-10-2018 15:05:25 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|