Dezamet Dantom To nie jest Rometowskie tylko produkowane w Nowej Debie. Montowany byl silnik od Charta, ciekawostka jest to ze zamiast gwarancji dostawales 2 silnik
Wiecej info: http://jacomoto.prv.pl/ >motorowery...
(04-04-2011 21:44:03)kubala napisał(a): Witam zrobiłem dosyć dawno film historia rometa i chciałbym go zaprezentować film:
Mam nadzieję że się spodoba
Pokrótce obejrzałem ten film i oprócz tego co koledzy wyżej:
1. Ryś i Żak to nie Romety i nie mają nic wspólnego z Rometem. One były robione w Polarze równolegle z lodówkami.
2. Upadłość Rometu została ogłoszona 25 maja 1998 r. KRS jest tu mało istotny. Zresztą wejdź sobie w bazę KRS i tam chyba też była data wydania aktu upadłościowego.
Sorki za ostrą krytykę, ale film jest do dupy bo zawiera więcej bzdur niż prawdziwych faktów.
Popieram co napisał Mati, i w dodatku chciałbym zauważyć że tekst jest prawie żywcem ściągnięty z wikipedii, albo całkowicie, już lepiej korzystaj z forumowych źródeł, a jak masz mieszać ludziom w głowie to w ogóle tego nie rób bo to dosyć dziwnie przedstawiłeś
dopiero teraz całość obejrzałem.... Co ?!!!!?? Romet Ryś ?! o kurfa
albo Romet Dantom ?! przecież Dantom i Stellę Dezamet sam stworzył, BEZ udziału Rometu.
A jakbyś poczytał mój artykuł o upadku, to byś co nieco chociaż wiedział np. to co Mati mówił : upadek , Maj 1998
Bo w 2005 to już rozkręcali interes z nową firmą ( chinole z nazwą Romet )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2011 18:56:32 przez Leszek.)
Motorower Romet 50 T-3 - produkowany był w zakładach Romet w Bydgoszczy w latach 1977-1981 jednocześnie z Rometem 50 T-1.
Różnił się od Rometa 50 T-1 tym, że nie zastosowano już tylnej części ramy tłoczonej (jak w 50 T-1 czy Komarze). Zastąpiono ją dwiema równoległymi rurkami, zastosowano schowek plastikowy oraz zmieniono koła na 17-calowe (podobnie jak w Ogarze). Inne parametry nie odbiegają od jego poprzednika - Rometa 50 T-1.
i niestety tak jak mówi nasz kochany admin te romety wymarły
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210 Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat! 027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2012 20:49:50 przez kw112.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.