Tuning chart
|
Autor |
Wiadomość |
rafi555
Zawodowiec
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Tuning chart
(01-10-2018 23:39:00)NoSeLatamTrochu napisał(a): Wiem wiem te 10 było przesadzone i z ciekawości
komarka nie chcę bo trochę zbyt retro wygląda a chart już poważniej
jak mówię chcę zostać przy 50 cc ew na ostani szlif bo nie chcę problemów w ubezpieczalni
Śmiech na sali ![best best](images/smi1.png) , po co zgłaszać byle gówno za przeproszeniem do urzędu ? Nawet jak cię policja gdzieś złapie to jak to sprawdzi?
Jeszcze tak można powiedzieć, jak komarek niby wygląda retro? ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Przecież to jest ładna zgrabna konstrukcja teraz tak się to nazywa? Fakt charcik taki jakby powiew świeżości i nie przypomina czegoś nazywanego "dzisiejszy motocykl" .
|
|
02-10-2018 13:36:34 |
|
|
DumDum
Uczeń
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 123
Imię: DD
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Tuning chart
(02-10-2018 14:27:36)grek132 napisał(a): Jeśli złapią cię na suszarkę że jedziesz 45< i cię skontrolują to ci mogą dowód zabrać jeśli glina będzie chamem
Mogą znacznie więcej, ale to nie o tym temat.
Jeśli liczy się dla Ciebie spalanie, to musi to być robione po kosztach. A w takim układzie nie ma sensu przeróbka archaicznej jednostki.
Znacznie korzystniej wyjdzie kupno czegoś na nowszym silniku typu AM6. Teraz te motorowery kosztują grosze (przypuszczam, że z twoim budżetem na zakup i przeróbkę Charta coś byś dostał), są chłodzone cieczą, mają lepsze zawieszenie, hamulce i fabrycznie mocniejsze silniki, no i wyglądają świeżo. Zdrowa seria AM6, bez problemu pojedzie 90km/h. Wrzucając jakieś fajne 70cc, zyskujesz osiągi lepsze niż 125 4T.
Ze względu na nowszą konstrukcję silnika, jest też łatwiej podnieść w nich moc.
No niestety nie będzie to Romet, więc jeśli zależy Ci tylko na marce i chcesz przerabiać polski silnik, to niestety szału nie będzie bez dużego nakładu pracy i pieniędzy.
|
|
02-10-2018 19:09:50 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|