Znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Znaleziska złomowe
Będę sprzedawać, niestety koszta sensownej renowacji mnie przerastają (chyba żebym sprzedał Suzuki) bo shl to już nie taka pospolita wsk-a, fajnie było by ją mieć.
Stan jest dobry, szukam tanio tylnego koła z bębnem i amortyzatorów, ew. błotnika.
Sprzęgło już trochę złożyłem ale nie do końca wiem czy dobrze, po schematach ciężko mi to rozszyfrować, niby teraz działa, ale odkręca się ten końcowy kapselek. Wypada też wałek od kopki, która zresztą nie odbija. Łańcuszek luźny, kto by w takim sprzęcie o to dbał, koleś mówił że ciągał tym 1-1,5 tony drewna w lesie z dodatkową przyczepką. Doliczając wagę kierowcy, przyczepki i samego motocykla, paliwa to to ciągało chyba ze dwie tony
Jak namierzyłem? jeżdżę po wsiach, pytam ludzi co kto ma, rozwieszam ulotki. Rozwieszałem właśnie ostatnio i po kilku dniach dostałem telefon że właśnie zalega ta SHL-ka w stodole, dogadałem się co i jak i wczoraj ją przywiozłem. To już moja druga taka trajka, trzy lata temu (jest tu zdjęcie w temacie kilka stron do tyłu) przejeżdżając przez wieś zauważyłem zarośniętą w krzakach wsk 125 mo6b1 przerobioną na trójkołowiec, poszedłem, zapytałem i odkupiłem za 100zł.
Rama nie jest zniszczona w ogóle - cała konstrukcja jest skręcana a nie spawana. W tej od wsk było prawie identycznie, ramę udało się odratować.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2018 15:18:30 przez Odrestaurator.)
|
|
30-07-2018 15:15:40 |
|
|
Romecik1234
Romet go opamiętał :D
Liczba postów: 170
Imię: Kamil
Pojazd: Romet 2375
|
|