Motorowerzystka i cińcik xD
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Motorowerzystka i cińcik xD
Silnik złożony, chciałam dziś go odpalić po raz pierwszy ale poległam przy instalacji elektrycznej... Jakaś masakra z nią, poplątana, poklejona, koszmar. Żałuję, że jak go rozbierałam to nie zrobiłam zdjęć, gdzie co było przypięte Proszę o pomoc albo jakieś schematy bo szukam, szukam i znaleźć nic sensownego nie mogę Oto zdjęcia:
To kable wychodzące z pokrywy zapłonu, od lewej to żółty, biały, niebiesko-biały, czerwono-czarny i zielony.
Instalacja jest od Yankee i wygląda tak, wszystko podłączyłam:
A tu kable, które zostały nie podłączone do niczego:
I ogólny wygląd...
Czy muszę mieć akumulator do odpalenia?
|
|
28-04-2018 21:53:17 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
Łap schemat:
To jest schemat co prawda z quada, ale zasada podłączenia żeby była tylko iskra jest taka sama.
Proponuję odpiąć resztą elektryki i zrobić samą iskrę, a jeśli jej wciąż nie będzie, to trzeba by sprawdzić kable, potem już tylko pozostaje świeca/fajka/kabel wn/cewka/moduł/ew. cały zapłon do wymiany.
Ogólnie z tego co widzę to masę na cewce masz raczej w słabym stanie, najlepiej ją podpiąć osobnym kablem i sprawdzić wszystkie połączenia bo mogły zardzewieć/zaśniedzieć, poluzować się itd.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2018 00:50:54 przez Odrestaurator.)
|
|
29-04-2018 00:44:30 |
|
1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post:1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post.
Motorowerzystka (04-29-2018)
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
|
13-05-2018 11:09:02 |
|
1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post:1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post.
gregor19781978 (05-17-2018)
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
|
|
19-05-2018 16:36:49 |