I jak działa? Bo mam ten sam problem masz jak zmierzyć napięcie na kablu zasilającym cewkę wysokiego napięcia? u mnie to ok 5 volt i nie wiem czy to nie jest za mało
No witam! Sory że tak długo no ale jest szkoła.
A iść moje pomiary są takie:
Moduł 648 Omów
Impulsator 300 Omów
Cewka NN 0,15 omow (nap . Stale), 138-443 zmienię.
Coś jeszcze zmierzyć czy tylko to?
Romet ogar 200
Romet 50 t1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2018 14:53:17 przez miki123s.)
Kolego mierzyłeś napięcie czy opór? Bo piszesz 0.15 omów, a zaraz obok w nawiasie "napięcie stałe" .
Zdecyduj się co mierzysz i podaj wyniki z właściwymi jednostkami.
No bo zmierzylem tak jak było napisane wcześniej oraz sprawdziłem jaki on daje opór w spoczynku gdyż nie wykonuje pracy (nie wiedziałem czy tylko jeden odczyt byłby potrzebny więc zrobiłem dwa)
Niezależnie od rodzaju prądu, jednostką miary napięcia jest wolt (V). Natomiast om jest jednostką miary oporu elektrycznego. Teraz mi tak w głowie zamieszałeś że nie wiem jak interpretować Twoje pomiary
Daj to komuś kto jest kumaty bo bez podstawowej wiedzy miernictwo elektrycznego nie masz co naprawiać a przydałoby się jeszcze znać zasadę działania tego ustrojstwa
xyz
26-03-2018 22:32:14
2 użytkowników postawiło piwo stqc za ten post:2 użytkowników postawiło piwo stqc za ten post. rafi555 (03-26-2018), seler1500 (03-26-2018)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.