Ogar 200 NexT'a
|
Autor |
Wiadomość |
NexTPL
Ten co go Jaffka wykiwała
Liczba postów: 65
Imię: Aleksander
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 NexT'a
19.03.18
Dzisiaj, jutro, i pojutrze będę na rekolekcjach :/
Plus jest taki że blisko jest sklep z częściami itp.
Minus taki, że trwają po 2 godziny :/
Także dzisiaj była okazja, więc poszedłem do sklepu po kilka drobiazgów, takich jak:
* HERMETYK
Nie mam zamiaru patrzeć jak olej cieknie z tego silnika. [Co prawda najpierw dam uszczelkę, a jak ją trafi to dam tą komunistyczną która zawsze działa.]
* Uszczelka kolanka, pomimo dziadkowych zapasów najlepszego uszczelniacza wydechów, wolę ją dać też.
Gdyby ktoś nie wiedział o jaki uszczelniacz mi chodzi to mówię to o najprawdziwszym sznurze azbestowym.
* Na sam koniec taki dopełniacz, nakrętka wałka zdawczego, tak na zapas.
Ciąg dalszy nastąpi gdy będzie ciepło, lub kiedy mnie łapki zaswędzą i coś kupię
Pozdrawiam
|
|
19-03-2018 14:44:52 |
|
2 użytkowników postawiło piwo NexTPL za ten post:2 użytkowników postawiło piwo NexTPL za ten post.
gregor19781978 (03-19-2018), klodian2002 (03-19-2018)
|
NexTPL
|
(20-03-2018 16:53:12)Odrestaurator napisał(a): Możesz dać hermetyk, nie musisz twój wybór, może dla pewności daj.
Czyli jednak mój tato się nie zna, dobrze przeczuwałem, gdyby on nie ruszał zapłonu ogar by chodził do tej pory, a tak to stał 2/3 lata.
Więc go dam, jak coś to cylinder i tłok Almota, więc nie będzie mi go szkoda zatrzeć.
Jak padnie kupię stary cylinder do szlifu i wał do regeneracji.
|
|
20-03-2018 16:58:19 |
|
|
NexTPL
|
24.03.18
Udało mi się dzisiaj znowu pójść do garażu
Zabrałem się za czyszczenie elementów z farby (tych co nie powinny w niej być)
Poszło łatwo, jednakże nie wszystkie są zrobione.
Gotowa jest na pewno guma lampy która była czerwona jak sama lampa, a teraz jest czarna
Zabrałem się jeszcze za usuwanie bezczeszczącego silikonu z kapy sprzęgła, i nałożenie starego, dobrego.. Hermetyku.
A tutaj przylgnia, który chyba jest ładna
Rozebrałem też tłumik, ładnie pachniał . 33 Lata nagaru, a nie ma go aż tak dużo :/
Teraz będę musiał z tatą wypalić dławik, drugi dławik i sam tłumik prawdopodobnie
Mam problem z chińskimi szczękami hamulcowymi, po założeniu nie chcą wejść do piasty :/
Skoro już piszę o kołach, to zrobiłem biały napis na jeden oponie, gdyż na drugą pierw trzeba zmienić dętkę.
CDN
|
|
24-03-2018 20:14:32 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
|
|
24-03-2018 23:31:31 |
|
1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post:1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post.
NexTPL (03-24-2018)
|
NexTPL
|
RE: Ogar 200 NexT'a - Regeneracja Jikova
Wpadłem dzisiaj na pomysł regeneracji starego Jikova, gdyż mam 2 w garażu + chine
Chciałbym aby ta china była dawcą zaworka, przelewacza, oraz dysz
Zdjęcia ze stanu starego (drugiego chyba w Historii tego Ogara) wrzucę jutro, bądź później.
Jeżeli nie jest to opłacalne to proszę o uprzedzenie, bo teraz tylko stary jest rozebrany.
Stary ma ładniutki napis Jikov na pokrywce od komory pływaka
|
|
26-03-2018 21:16:14 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|