Wyprawa na Hel 2018
|
Autor |
Wiadomość |
bartosz1907
Praktykant
Liczba postów: 443
Imię: bartosz
Pojazd: Romet Pegaz
|
RE: Wyprawa na Hel 2018
(23-01-2018 19:32:35)rafi555 napisał(a): Takie problemy, że rękę się złamie czy wypadek czy coś to nie problem
w takim przypadku to chyba to, czy się dojedzie czy nie to nie problem :-)
a w zasadzie to przecież włączasz "drugie życie" i dobierasz "szóstą rękę" :-) tylko, że taka jazda to hardware a nie software :-)
trzymam kciuki i do zobaczenia na trasie :-)
|
|
23-01-2018 20:25:17 |
|
|
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,357
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
Patryko350, nie słuchaj marudzących frustratów. Jedynie korzystaj z tego, że czasem potrafią być adwokatem diabła.
Jeśli mowa o awaryjności - największe są ( moim zdaniem) szanse na awarię zapłonu, ew. uszkodzenia niestandardowe wynikające z przeciążenia materiału (często słyszy się o pękających pierścieniach, pozacieranych cylindrach i innych historiach). Kiedy ja się wybrałem w mini-trasę (silnik 023), to po ok. 120 km skończyło się odkręceniem magneta i zerwaniem klinu. Nigdy nie miałem innej awarii. Poza zatkanym kranikiem - dlatego...
...dlatego jeżeli sprzęt jest w dobrym stanie i wiesz, jak się z nim obchodzić - zostaje albo zapłon albo ciężki przypadek.
Siedlików... koło Ostrowa Wlkp? Poznań zaprasza "na herbatkę".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2018 21:07:10 przez Artur.)
|
|
23-01-2018 21:05:08 |
|
|
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,357
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
No dobra... ja miałem z plombami, od nowości nieruszany, jedynie cylinder robiłem (z dodatkiem 50/4, który bardzo polecam - sprzęt rakietą się nie staje, ale miałem wrażenie większego momentu obr. - zero problemów z ruszaniem, jazdą pod górkę czy utrzymaniem stałej prędkości rzędu 55-60 km/h). Sprawdź dobrze silnik. Jeżeli jest cokolwiek niepokojącego - naprawić zawczasu. Tak samo z resztą nadwozia. Nie znam dokładnego stanu Twojego sprzętu, to ciężko mi powiedzieć coś więcej, poza takim ogólnikiem. Ogólnikiem, ale istotnym.
To kiedy wyjazd? Przydałaby się mapka poglądowa. Gdybyś szukał "punktów pomocy", kiedyś robiłem tu na forum mapkę "pomocnika podróży". Pewnie już nieaktualna, ale ideę zawsze można wskrzesić.
|
|
23-01-2018 21:36:25 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|