Zwrot motocykla
|
Autor |
Wiadomość |
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
RE: Zwrot motocykla
Rafał, Koleś który to od ciebie brał, wiedział co robi, Na zwrot towaru masz 14 dni. Jeśli ten okres minie to nic ci nie zrobi. Wiem co mówie, ludzie już tak oszukują że. Jakby policja się coś tam wkręciła, po prostu pokaż umowę 'Kupna-sprzedaży'. Coś mi się wydaje (jak wyżej koledzy i koleżanki pisali) że gościowi coś poszło w silniku, i przestraszył się kosztów naprawiania. Myśli że znalazł jelenia, jak coś widły w gotowości xD. Nie no tak na serio, ostatnio pisałem z gościem w sprawie radia, ma małą firmę i pytałem się jak tam z tymi prawami, pisał mi nawet że, sprzedający dany przedmiot musi okazać jego stan, a kupujący ma prawdo w zrócić kupiony towar do nawet 7 dni. Pie***lnik się znalazł co będzie hajsy wyłudzał, jak coś będzie nie tak, zwołujemy grupę i jedziemy do gościa, dostanie darmowy talon na wpie***l.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2017 01:02:59 przez kacperszkudlarek.)
|
|
04-11-2017 00:57:03 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
04-11-2017 00:59:50 |
|
|
Gomulsky
Uczeń
Liczba postów: 129
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Zwrot motocykla
Rękojmia jest do 2 lat...
Jak wiedziałeś co sprzedajesz i wiesz, że było dobre, to mów śmiało, że jak mu nie pasuje, to żeby zgłaszał sprawę do sądu. Ale uświadom go, że musi złożyć wniosek do sądu właściwego dla Twojego miejsca zamieszkania (więc jeśli ma do Ciebie "kawałek", to może mu się ta impreza nie opłacić) to raz. Dwa to uświadom też, że sąd powoła niezależnego rzeczoznawcę, który określi, czy części rzeczywiście są uszkodzone, kiedy były wymieniane i czy silnik w ogóle mógł na nich pracować. No i warto też typa poinformować, że w razie przegranej on pokrywa koszty tej zabawy, w tym wypadku setki a czasami nawet i tysiące PLNów (jeśli sprawa by się przeciągnęła).
|
|
05-11-2017 02:08:20 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
|
11-12-2017 23:09:02 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
12-12-2017 09:27:29 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
joozek (12-12-2017), Odrestaurator (12-12-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|