Auto rodzinne, macie pomysły?
|
Autor |
Wiadomość |
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: Auto rodzinne, macie pomysły?
(30-11-2017 17:17:22)Bartek napisał(a): ...
Także jak na tatusiowóz patrzyłbym np za Octavią II VRS kombi. W tym budżecie coś byś już znalazł. Bagażnik ma dość spory.
Octavia II VRS do 15k? Do tej kwoty to nie wiem czy by zwykła wersje kupił, a jak już to jakiegoś gruza spawanego z trzech
(30-11-2017 17:49:48)kacperszkudlarek napisał(a): Golf+ jest na tej samej płycie (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) co touran, miejsca z tyłu jest, tylko bagażnik... jeśli miałbyś kupować golfa 4, to tylko kombi (mam i miejsca trochę jest, mniej niż w passacie, ale jednak jest) jak uda ci się trafić ładnego i nie kręconego z 1.9 TDI (życzę powodzenia ) to tylko dbać, my mamy takiego golfiaczka, ma już 300.000km, i większych z nim problemów nigdy nie było (podstawa to wymienianie na czas olejów itp.) lub tourana (Józek już wcześniej napisał) też z 1.9 TDI (Jak już passat się skończy, a dokładnie jego podłoga to na Tourana zmieniamy).
Golf 4 jest ciasny... Już lepsza alternatywa to octavia I generacji. A przecież to to prawie to samo tylko buda bardziej napompowana.
Moja skoda octavia I 1.8 SLX
|
|
30-11-2017 21:35:11 |
|
|
Golfistan
Nowy

Liczba postów: 69
Imię: Krzysztof
Pojazd: Inny Romet
|
|
|
30-11-2017 22:49:56 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Skupiamy się na przestrzeni dla pasażerów i mało upierdliwej eksploatacji, cos więcej pod nogą to miły acz nie najważniejszy dodatek. Aktualny faworyt ma ledwie 110 kucy.
Podobno Saab nie robi szału pod wzgledem miejsca z tyłu, porównując choćby do innego Szweda - Volvo.
Co do silników turbo, to po prostu inżynierowie z GM zabrali się za to od zlej strony - wycisnęli ile się da. W VAG stworzyli najpierw podstawę, z dużym współczynnikiem bezpieczeństwa, a jak się okazało, ze jest ok, to wyciskali coraz to więcej.
Na ile liczy się oszczędność? Naprawy mają być znośne, spalanie moze byc nieco wyższe, nie nabijam wiele.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
01-12-2017 02:44:28 |
|
|
bubel500
Mechannik

Liczba postów: 1,011
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
(30-11-2017 21:35:11)kamil97 napisał(a): (30-11-2017 17:17:22)Bartek napisał(a): ...
Także jak na tatusiowóz patrzyłbym np za Octavią II VRS kombi. W tym budżecie coś byś już znalazł. Bagażnik ma dość spory.
Octavia II VRS do 15k? Do tej kwoty to nie wiem czy by zwykła wersje kupił, a jak już to jakiegoś gruza spawanego z trzech 
(30-11-2017 17:49:48)kacperszkudlarek napisał(a): Golf+ jest na tej samej płycie (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) co touran, miejsca z tyłu jest, tylko bagażnik... jeśli miałbyś kupować golfa 4, to tylko kombi (mam i miejsca trochę jest, mniej niż w passacie, ale jednak jest) jak uda ci się trafić ładnego i nie kręconego z 1.9 TDI (życzę powodzenia ) to tylko dbać, my mamy takiego golfiaczka, ma już 300.000km, i większych z nim problemów nigdy nie było (podstawa to wymienianie na czas olejów itp.) lub tourana (Józek już wcześniej napisał) też z 1.9 TDI (Jak już passat się skończy, a dokładnie jego podłoga to na Tourana zmieniamy).
Golf 4 jest ciasny... Już lepsza alternatywa to octavia I generacji. A przecież to to prawie to samo tylko buda bardziej napompowana.
Golf 4 jest bardzo ciasny  Octavia jak dla mnie za bardzo siedzenia napompowane, niewygodne, osobiście mam VW Borę, prawie to samo co Golf 4 i Octavia, ale dla mnie Bora najlepiej z nich podchodzi
|
|
01-12-2017 21:46:46 |
|
|
bubel500
Mechannik

Liczba postów: 1,011
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
Jak sprzedałem Mazdę i szukałem następcy to skupiłem się na golfie 4, octavii i borze. Golf odpadł po jeździe próbnej, w zasadzie mało się nie rozpadł, po równym asfalcie trzęsło nim jak buldogiem na metalowych kołach, no a w skodzie te siedzenia, na jeździe próbnej miałem wrażenie jakby ktoś wbijał mi się koanem w plecy  Wygrała bora, jedyny minus, a w zasadzie wszystkich to prześwit, aby co to ciągnie po ziemi osłoną silnika
|
|
01-12-2017 23:43:40 |
|
|
plusminus
Technik

Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
Tak mi się przypomniało, jest jeszcze takie auto, jak toyota previa. Przestronne, jakoś to się trzyma kupy, fakt, że trochę droższe w serwisowaniu niż vag, ale fajnie się je robi. Ważne, aby uważać na podszybie.
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
02-12-2017 00:04:38 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|