Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] Wiecie czy mogę użyć któryś z oleju
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
04-07-2017 15:07:35 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
RE: Wiecie czy mogę użyć któryś z oleju
Swoją drogą śmieszne, bo jeśli ktoś chodzi w posiadanie takiej maszyny i jest kompletnie zielony w temacie to zrozumiałym jest że warto w pierwszej kolejności przeczytać instrukcję. Kilka stron, podstawowe informacje w pigułce. Do ściągnięcia z kwadryliona różnych chomików i podobnych. Już nie mówiąc o "Jeżdżę motorowerem" czy żółta "Obsługa i naprawa...".
Słabo.
Ostatnio ktoś wrzucił filmik jak odpala Rometa. Spoko. Tylko że, cholercia, w tej jednej czynności trzy rzeczy robił nieprawidłowo. Nawet nie sądziłem że się da aż tyle rzeczy źle robić przy opalaniu
Trochę pokory, poszperać w starych dobrych źródłach.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
04-07-2017 15:41:59 |
|
4 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:4 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Majerano (07-04-2017), pajak (07-04-2017), rafi555 (07-04-2017), Szatek (07-04-2017)
|
pawwl135
Nowy
Liczba postów: 8
Imię:
|
Tak tez myślałem ale zawsze wole sie doradzić kogos kto sie dobrze na tym zna Skoro posiadam jakiś olej i mógł był go użyć to niepotrzebnie wydal bym pieniadze Wiem ze 10zl nie jest majątkiem ale nie lubię wrzucać pieniędzy w błoto: ) mogl bym kupic za te 10zl wiecej paliwa i miec wiecej frajdy z pyrkania na komarku niż kupić olej który mogl bym uzyc
Ale i tak dziekuje wam bardzo zs udzieloną ponoc na moje pytanie
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
04-07-2017 16:13:00 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
A może należy zacząć od tego, że nie każdy "młodzian" jest świadom w ogóle tego, że wyszła jakakolwiek książka dotycząca obsługi tego sprzętu? Trzeba być wyrozumiałym, bo forum jest po to żeby pomagać. Z resztą książka nie da mu jasnej odpowiedzi, czy powyższe oleje może zastosować do Ogara czy nie. W książce znajdziesz co najwyżej zalecenia jaki olej stosować, co wciąż nie jest odpowiedzią na pytanie "czy olej x i olej y nada się do Ogara".
Odpowiadając na pytanie - Do mieszanki teoretycznie żaden. Do skrzyni można spróbować nalać, choć nie wiem jak zachowa się sprzęgło. Trzeba by potestować trochę.
PS: Ciekawe czy każdy z was był taki "mądry" jak pisze nie_mientki i zaraz po zakupie Rometa, szukał odpowiedzi w książkach, czy może jednak zarejestrował się tutaj na forum i pisał tematy dotyczące swoich problemów? Ja bez bicia przyznaje, że na forum zaczynałem od banalnych pytań pokroju "Co lepsze - Ogar 205 czy 200" . Jakoś nikt mnie wtedy nie ganił za niewiedzę tylko starał się pomóc, wszak od tego jest forum. Dało się?
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2017 16:38:27 przez Quake96.)
|
|
04-07-2017 16:17:33 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Texas Ranger (07-04-2017)
|
pawwl135
Nowy
Liczba postów: 8
Imię:
|
"Quake96" Bardzo fajnie przedstawił i przypomniał instrukcję obsługi aplikacji "tapatalk" Zdecydowana większość użytkowników nie posiadała zbyt wielkiej wiedzy gdy zaczynali używać apke 😛 i przypuszczam ze każdy chciał by uzyskiwać łatwo szybko i poprawą odpowiedź na umieszczonym wpis
Denerwujące są czasem jakieś docinki lub wyśmiewania z początkujących majsterkowiczów Ja skorzystam z apki zaledwie od kilki dni i przeczytalem sporo wpisów i dosyć dużą wiedze jak na ten czas a z czasem przypuszczam ze zdobędę jeszcze większą i będę mógł pomagać innym użytkownikom
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
04-07-2017 17:28:13 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|