50 t1 z olx
|
Autor |
Wiadomość |
szymba
Nowy
Liczba postów: 68
Imię: Szymon
Pojazd: Inny Romet
|
50 t1 z olx
Szukam czegoś do podłubania w wolnej chwili i do niedzielnych przejażdżek.
Przeglądam od jakiegoś czasu portale i mam wrażenie, że Ci wszyscy handlarze pogłupieli z cenami.
https://www.olx.pl/oferta/motor-romet-og...mUDXE.html
Oglądałem tego 205 gdy jeszcze był wystawiony za 700zł. Silnik na chodzie ale amor zatarty i rdzy znaczniej więcej niż na zdjeciach. Zaproponowałem 500 chodź i tak nie wiem czy to nie za dużo. Teraz cena znacznie podskoczyła.
https://www.olx.pl/oferta/romet-50t-1-ni...mAIFS.html
Aktualnie rozważam wycieczkę po tego t1. Silnik oryginalny, papierów brak. Co myślicie?
|
|
20-06-2017 19:56:30 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
21-06-2017 11:46:42 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: 50 t1 z olx
Zdecydowanie za drogo oba, przejedź się lepiej na początek po złomowiskach, wsiach, ja tak kupiłem komara za 80zł i wske za 100 w zeszłym roku, a komara dwa lata temu, także nie ma że "już nic na wsiach nie ma, na złomach dopiero w ogóle", moja wsk stała praktycznie cały czas przy drodze, w dodatku jest to często uczęszczana trasa rowerowa. A było ją widać jak byk w tych krzakach. I na porządny remont szykuj 2000zł, bo moim zdaniem inaczej się nie opłaca robić skoro rozbieramy do ostatniej śrubki, a silniki "po remoncie" sobie odpuść bo to zazwyczaj szroty są.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
21-06-2017 13:26:03 |
|
1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post:1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post.
Quake96 (06-21-2017)
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 50 t1 z olx
(22-06-2017 11:10:26)charper napisał(a): dwie dniówki za rometa, no powiem wam ze strasznie dużo!
To ciekawe gdzie ty pracujesz, że masz 30zł/h. I tak, te ceny podane w pierwszych ogłoszeniach to nie jest odpowiednia cena. Kwota kwotą, bo dla jednego 500zł to będzie 1/3 wypłaty, dla innego nawet nie "tygodniówka", ale wartość pojazdu jest niezależna od budżetu i nie ma sensu przepłacać za coś co nie jest tego warte. Jakby w sklepie keczup po 20zł sprzedawali to też byś kupił "bo to tylko 20zł" czy jednak popukałbyś sobie po głowie i wziął inny za normalną cenę?
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
22-06-2017 14:20:18 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|