Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
PROBLEM !!! ROMET 023 PO REMONCIE SIĘ NIE ODZYWA
|
Autor |
Wiadomość |
ARES
Banned
Liczba postów: 293
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Pony
|
PROBLEM !!! ROMET 023 PO REMONCIE SIĘ NIE ODZYWA
Witam remontowałem silnik 2 biegi do rometa wymieniłem: cylinder i tłok z CX a ,pierścionki łożyska simmeningi i sprzęgiełko złożyłem porządnie poskręcałem to i nie chcę zapalić w ogóle ani rusz sprawdzałem na innych gaźnikach ,świecach aparatach zapłonowych leje paliwo do cylindra iskra niebieska zalewa i nie idzie zapalić nawet się nie odezwie paliwo świeże 1:25 UWAGA simmering jeden krzywo mi wszedł a z drugiego chyba sprężynka spadła Czy jak kupię nowe simmery i założę je odpowiednio bo tamte schrzaniłem to dryna będzie palić i śmigać. POMÓŻCIE stawiam piwa za pomocne posty?
Notatka od Bartek, 18-04-2017 22:29:50
Póki co to przenoszę do odpowiedniego działu.
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2017 22:35:36 przez Bartek.)
|
|
18-04-2017 22:21:23 |
|
|
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
RE: PROBLEM !!! ROMET 023 PO REMONCIE SIĘ NIE ODZYWA
Wymień simmery, zobacz czy odpali, jeśli nie wymień świece, na jakąś co na pewno daje iskrę, bo ja miałem taki przypadek w ogarze 205 (silniki te sam bo też 023), i co w takim przypadku było przyczyną? Cewka zapłonowa nowa, kondensator dobry, zapłon dobrze ustawiony, świeca ma iskrę, a czort nie chcę palić, przyczyną była Świeca która pod ciśnieniem nie miała iskry, dopiero wziąłem od "prezesa" (rometa 2375 którego posiadam) świece, I co ? Zagadał z pierwszego. Niby głupia świeca a czasem zepsuje cały dzień xd.
|
|
19-04-2017 10:25:26 |
|
1 osoba postawiła piwo kacperszkudlarek za ten post:1 osoba postawiła piwo kacperszkudlarek za ten post.
ARES (04-19-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości
|
|