Romet 50 T-1 by Dziadek
|
Autor |
Wiadomość |
Dziadek
Usprawniator

Liczba postów: 8
Imię: Daniel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet 50 T-1 by Dziadek
(14-03-2017 02:12:00)Quake96 napisał(a): Ja mam tylko jedno zasadnicze pytanie. Jak często zamierzasz tym jeździć?
Trudno mi powiedzieć. Ponieważ być może będę wracać do Polski a być może zabiorę rometa do UK. Na dzień dzisiejszy jutro niepewne w uk. Poza tym żona w Polsce siedzi a ja w uk a na dzień dzisiejszy nie mogę jej sciagnac do siebie. A z rometa zawsze chciałem coś fajnego zrobic
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Powiedzcie mi więcej o zapłonie z charta
Mój Romet 50-T-1 - Projekt usprawniający maszynę Kliknij tutaj!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2017 21:39:55 przez Dziadek.)
|
|
14-03-2017 21:36:41 |
|
|
Dziadek
Usprawniator

|
RE: Romet 50 T-1 by Dziadek
Ktoś mi powie jakie dokładnie części potrzebuje by skompletować zapłon elektroniczny do charta? Byłbym wdzięczny za numery katalogowe bądź nazwę typ. Gdyż jeśli będę montować owy zapłon (a waham sie) to tylko w grę wchodzi oryginał.
Z innej beczki:
Poprosiłem moja kochaną żonę by podrzuciła gaźnik Bing przyjacielowi. Ten zobowiązał się dorobić kròciec do rometa  jak i będzie wszelkie swoje prace dokumentować w postaci zdjęć 
Na zajawkę zapodaje. Wieczorem zapodam więcej zdjęć
(17-03-2017 18:17:05)Dziadek napisał(a): Ktoś mi powie jakie dokładnie części potrzebuje by skompletować zapłon elektroniczny do charta? Byłbym wdzięczny za numery katalogowe bądź nazwę typ. Gdyż jeśli będę montować owy zapłon (a waham sie) to tylko w grę wchodzi oryginał.
Z innej beczki:
Poprosiłem moja kochaną żonę by podrzuciła gaźnik Bing przyjacielowi. Ten zobowiązał się dorobić kròciec do rometa jak i będzie wszelkie swoje prace dokumentować w postaci zdjęć
Na zajawkę zapodaje. Wieczorem zapodam więcej zdjęć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2017 18:17:40 przez Dziadek.)
|
|
17-03-2017 18:17:05 |
|
|
Dziadek
Usprawniator

|
Romet 50 T-1 by Dziadek
Dzień dobry cześć i czołem. Projekt zmienił nieco koncepcję do rzeczy:
Kumpel który ma zabrać się za krociec stwierdził, że dobrze byłoby przymierzyć wstępnie bing do cylindra. Jako iż romet jest zagracony spytałem się kolegi Bresia czy przypadkiem by nie udostępnił swojego rometa. Ten bez wahania się zgodził.  . Z relacji kumpla i Bresia wyszło, że dobrze byłoby poszerzyć krociec w cylindrze. I tu się nasunelo pytanie czy jest sens ingerować w seryjny cylinder skoro chce mieć furtkę do oryginału. Przeglądałem z Bresiem dobre kilka godzin i padł pomysł zrobienia 50/4. Na moje szczęście na allegro trafił się funkier nówka cylinder z tłokiem zmd.
Postanowiłem: Cylinder który siedzi aktualnie w romecie będzie przechowany w komplecie z tłokiem i głowica na "czarna godzine". A zakupiony cylinder będzie poddany modyfikacji 50/4. Zdaję sobie sprawę, że mogą się pojawić komentarze typu szkoda nowego cylindra. Nie chciałem almota czy innego rodzaju chinszczyzny. A i tak drugi seryjny cylinder wraz z dwoma tłokami będę mieć w zapasie i ten cylinder zostanie seryjny.
Przerobke cylindra zleciłem Lagoonowi. Wykona on następujące modyfikację:
- 50/4
- szlif cylindra
- tłok meteor wedle rekomendacji lagoona
- Splanowanie glowicy.
Bardzo chciałbym podziękować wszystkim ludziom dobrej woli  za pomoc i radę w realizacji projektu.

|
|
28-03-2017 01:41:06 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Dziadek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Dziadek za ten post.
Odrestaurator (04-03-2017), rafi555 (03-28-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|