Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Silnik, najmniej awaryjne ?
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Silnik, najmniej awaryjne ?
(05-01-2017 23:08:16)hvil napisał(a): A ja mam pytanie z innej beczki...użytkownika "kowalskiego". Większość silników Rometa jest zamiennych. Chyba tylko poza Chartem?
Który z tych wszystkich pasujących silników, wszakże Ogar 205, komar, motorynka, mają zamienne silniki (POMIJAMY FASCYNACJĘ ORYGINAŁAMI), jest najżwawszy i przyprawia "Kowalskiego" o najprzyjemniejszy komfort jazdy. Nie mówię tu o katowaniu, ale o użytkowaniu normalnym?
S38 wydaje się najlepiej wykonany i pancerny.
019 najżwawszy i największy komfort, zawsze to jeden bieg więcej do jazdy choćby po polnej dróżce. Tyle że to nie jest silnik do katowania.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
06-01-2017 00:32:59 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Silnik, najmniej awaryjne ?
Potwierdzam, 019 najżwawszy ale delikatny, biegi no trzeba się nauczyć wrzucać,
s38 fajny, nie ma problemów z automatem biegów, lepsze materiały jeszcze, nieco słabszy ale można zastosować np. inny wydech
w 023, 017, s38 nie nadają się do przede wszystkim do tuningów (czyli te wszystkie dowierty, okienka, spawaki) bo między biegiem 1 i 2 jest za duża dziura przez co silnik dostaje zamuła.
Inna sytuacja jest w 019, tu można się pobawić w podkręcanie natomiast najczęściej sypie się wtedy skrzynia...
027, s38 wypadają najlepiej
No nie ma co ukrywać te silniki nigdy nie były najlepsze ... coś kosztem czegoś. Co zamontujesz będzie dobre, gdybym ja wybierał Rometa, (poza Chartem i Ogarem 200, kadet automat itd) na takim na którym mógłbym w miarę polegać wybrałbym Komara 2350. Jak na razie jestem ze swojego zadowolony... zobaczymy co będzie dalej...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2017 00:47:39 przez Odrestaurator.)
|
|
06-01-2017 00:44:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|