Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
11-10-2016 11:15:15 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
Quake96 (10-11-2016)
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200
Jaki podatek? Podatek to się płaci od kwoty 1000zł wzwyż, a kto normalny da tyle za Ogara Niby powinno się i tak iść, żeby dostać głupią pieczątkę, ale nic nie płacić. Ja jednak nawet skarbówki na oczy nie widziałem i nikt problemu nie robił. Tablice musisz zmienić, więc całość powinna wyjść Ci jakieś 111zł 50gr. Przynajmniej dokładnie tyle płaciłem trzy lata temu. OC to kwestia zniżek/zwyżek, a przegląd to jakieś 51zł na dwa lata.
Co do ceny. Jeśli jest 500, a może zejść niżej to można pomyśleć. Też brałem takiego Ogara co to stał kilka lat, a wcześniej był na chodzie. Ogarnąłem tylko układ paliwowy i pojechałem. Jeśli się na tym nie znasz to niech Ci go odpali, przecież wszystkie regulacje i czyszczenie to prościzna, więc jeśli faktycznie wszystko działało to po ogarnięciu działać powinno.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
11-10-2016 18:58:39 |
|
|
barmil
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Bartek
|
Cytat:Jaki podatek? krejzi Podatek to się płaci od kwoty 1000zł wzwyż, a kto normalny da tyle za Ogara best Niby powinno się i tak iść, żeby dostać głupią pieczątkę, ale nic nie płacić. Ja jednak nawet skarbówki na oczy nie widziałem i nikt problemu nie robił.
To nie chwal się głośno, że Skarbówki nie odwiedziłeś
Podatek płacisz zawsze, możesz ubiegać się o zwolnienie jeśli kupiłeś poniżej 1000zł.
Czasami, takie rzeczy przechodzą, ale nie wszędzie. Są WK, które bez stempla ze Skarbówki odeślą Cię z kwitkiem.
Swoją drogą po co kombinować skoro można wypełnić druk o zwolnienie z podatku i mieć czyste sumienie i pewność, że Fiskus sobie o Tobie nie przypomni za jakiś czas
|
|
11-10-2016 19:10:11 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
|
11-10-2016 19:14:42 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
|
11-10-2016 19:21:34 |
|
3 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:3 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Quake96 (10-12-2016), Voyo (10-12-2016), VRka :D (10-12-2016)
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|
(11-10-2016 19:10:11)barmil napisał(a): Cytat:Jaki podatek? krejzi Podatek to się płaci od kwoty 1000zł wzwyż, a kto normalny da tyle za Ogara best Niby powinno się i tak iść, żeby dostać głupią pieczątkę, ale nic nie płacić. Ja jednak nawet skarbówki na oczy nie widziałem i nikt problemu nie robił.
To nie chwal się głośno, że Skarbówki nie odwiedziłeś
Podatek płacisz zawsze, możesz ubiegać się o zwolnienie jeśli kupiłeś poniżej 1000zł.
Czasami, takie rzeczy przechodzą, ale nie wszędzie. Są WK, które bez stempla ze Skarbówki odeślą Cię z kwitkiem.
Swoją drogą po co kombinować skoro można wypełnić druk o zwolnienie z podatku i mieć czyste sumienie i pewność, że Fiskus sobie o Tobie nie przypomni za jakiś czas
bzdura totalna z tym płaceniem podatku zawsze jak kłejku pisał do 1000zł się nic nie płaci a poza tym powiem ci że jak ja byłem w skarbówce zapłacić podatek za simsona to urzędniczka powiedziała że na tak stare motory nie trzeba płacić podatków (jeśli chodzi o motorowery) ,a po za tym ogar 200 jest dobry .
|
|
12-10-2016 00:47:19 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
|
(11-10-2016 19:10:11)barmil napisał(a): To nie chwal się głośno, że Skarbówki nie odwiedziłeś
Poniżej 1000zł jesteś z automatu zwolniony z opłaty podatku, nie ma że boli. W necie wszędzie jest to jasno wytłumaczone, choćby tutaj: http://www.pit.pl/ehandel-a-podatki--jak...cie-10237/
@nie_mientki
Romet pisiont te i jeden,
czasem biegi trzy a czasem jeden.
Szybko leci tylko z górki,
tym odstrasza wszystkie córki.
Ma problemy z odpalaniem.
Każdy dzień z nim jest wyzwaniem.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2016 01:08:32 przez Quake96.)
|
|
12-10-2016 01:02:15 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Quake96 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Quake96 za ten post.
nie_mientki (10-12-2016), VRka :D (10-12-2016)
|
barmil
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Bartek
|
Cytat:Poniżej 1000zł jesteś z automatu zwolniony z opłaty podatku, nie ma że boli. W necie wszędzie jest to jasno wytłumaczone, choćby tutaj: http://www.pit.pl/ehandel-a-podatki--jak...cie-10237/
Zgadza się, nawet na tej stronie jest jasno wytłumaczone. Proponuje jeszcze raz przeczytać bo o zwolnieniach z automatu nie ma ani słowa.
Cytat:Uwaga: Zwolnienie z podatku PCC a deklaracja podatkowa PCC-3 (PCC-2)
Zgodnie z pismem z 12 marca 2003 r. sygn. akt LK-2255/LM/BG/02 podatnik powinien składać deklarację nawet w przypadku czynności zwolnionych z podatku od czynności cywilnoprawnych.
Jest na tej stronie opisanych jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy. Pomimo tego, że zdania są podzielone i budzą wiele kontrowersji to według polskiego prawa Skarbówkę powinieneś odwiedzić nawet gdy kupisz motor za złotówkę.
Myślę, że nie ma sensu w tym temacie dalej polemizować. Każdy zrobi jak uważa. Wskazówki i lektura do poczytania znajdują się powyżej.
|
|
12-10-2016 02:19:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|