Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 205 nie dostaje paliwa
|
Autor |
Wiadomość |
Rometowiec67
Nowy

Liczba postów: 14
Imię: Fabian
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Ogar 205 nie dostaje paliwa
Cześć posiadam Ogara 205 (023) z gaźnikiem GMF12, ale mam problem z tym gaźnikiem, gdyż problem mi się powtórzył, - jakiś rok temu gaźnik mi się zapowietrzał, ale przeczyściłem i było okej. Teraz znowu to występuje, a mianowicie gdy jadę na całym gazie obojętnie na jakim biegu motor po kilku sec robi Buuuuu, nie dostaje paliwa wypali z komory to co ma a więcej nie dostanie wtedy muszę go pompować by zasał paliwo i chwile jest okej dopóki znowu nie braknie mu paliwa jak wypali.
Dzieje się tak jakby zapowietrzał mu się układ paliwowy  Nie wiem czemu brakuje mu paliwa pomimo że czyściłem kranik, z kranika leci paliwo jak wściekłe na rezerwie i normalnie, gaźnik czyściłem i regulowałem blaszką od pompki zwiększałem zanurzenie pływaka i zmniejszałem lecz nic teraz ustawiona na równo ugięcie blaszki ale dalej nic , zmieniłem pływak kilka razy i dalej to samo.... Już nw co mu jest brakuje mi tylko wtedy paliwa gdy jadę na pełnym gazie nie ważne czy jest ciepły czy zimny Pomocy!!....
Aha jak brakuje mu wtedy paliwa (gdy zgaśnie) jak zdejmę wężyk z pokrywy gaźnika paliwo leci ale z 1/2 sec opóźnieniem zaczyna cieknąc tak jakby coś je blokowało lub jakieś powietrze z gaźnika wypychało je w drugą stronę..... lecz wszystko czyste w gaźniku całą komora pływakowa i kranik ;/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2016 12:28:15 przez Rometowiec67.)
|
|
30-07-2016 12:24:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|