Strzałka z centrum Polski!
|
Autor |
Wiadomość |
wigry-sdz
Nowy
Liczba postów: 12
Imię: wigry-sdz
Pojazd: Inny
|
RE: Strzałka z centrum Polski!
(08-07-2016 15:53:35)Odrestaurator napisał(a): Witamy
Jak coś to mam na sprzedaż wigry 3 w częściach, lakier zdarty, do odmalowania. Ale chyba trochę za młody dla Ciebie, bo 90' rocznik. Radzę przejść się po złomach.
Fakt, najlepsze by było coś z klasyki- czyli lata 80-te, może 1-sza połowa, ale nie jest to znowu taki mus . Dzięki mimo wszystko za ofertę. Na początek pewnie będę szukał w rozsądnej cenie jakiegoś egzemplarza w miarę kompletnego gdzieś tutaj lokalnie (poczta pantoflowa) i będę próbował go jako-tako odszykować. Nie mam jednak ambicji robić go na jakąś igłę- ma służyć w praktyce a nie cieszyć tylko oko na zasadzie- patrz na mnie i nie rusz... . Pozdrawiam
(08-07-2016 16:04:05)hvil napisał(a): Mam chyba ze 3 egzemplarze sega game gear u siebie z dziecięcych lat, poszukam jeśli jesteś nimi zainteresowany W każdej nie łączyło gniazdko od zasilania zasilaczem i pamiętam jak mały byłem podkładałem taśmę i różne rzeczy by działały bo na 6 paluszków za drogo było grać, jeśli takie coś Cię interesi do Twojej kolekcji.
A poza tym to siema
Siema siema!
Myślę, że będę zainteresowany. Na ten moment trochę nie mam do tego głowy (poszukiwanie nowego lokum, jakieś imprezy typu wesela w rodzinie i u znajomych, takie tam). Jedyne co staram się teraz ogarniać w wolnym czasie oprócz fotografii to poszukiwania wigrusa . Myślę, że jak nie w najbliższym czasie to na pewno jakoś na jesieni wrócę do starych gier na długie wieczory i wtedy zapewne będę podbijał o te konsolki (z tego typu mam tylko Nintendo, zarówno monochrom jak i kolor w kolekcji)- oczywiście jeśli nadal będziesz zainteresowany ich zbyciem. Pozdr.!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2016 16:27:06 przez wigry-sdz.)
|
|
08-07-2016 16:18:30 |
|
|
hvil
Technik
Liczba postów: 755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Wesz jak się było w podstawówce to się nie analizowało tego tylko naginało w co było fajniejsze. Potem jak byłem starszy to zacząłem wspominać i analizować:-)
Te segi miały fajne gry, podobne do seg telewizyjnych, ja miałem Sonic w 3 odsłonach, Disneyland i inne jakieś mniej znane
Game boy miał 4 paluszki, sega miała aż 6, ale ona miała kolorowy ekran. Miałem do niej doczepiany zamiast klapek baterii potężny akumulator ładowany z zasilacza. Dedykowany segowy, z profilowanym tyłem pod palce ale ważył prawie kilogram hehehe.
Ahh to były czasy, ja znowu miałem głównie przenośne gry bo bardzo dużo rodzice podróżowali a ja z nimi.
|
|
09-07-2016 23:11:14 |
|
|
wigry-sdz
Nowy
|
(09-07-2016 23:11:14)hvil napisał(a): Wesz jak się było w podstawówce to się nie analizowało tego tylko naginało w co było fajniejsze. Potem jak byłem starszy to zacząłem wspominać i analizować:-)
Te segi miały fajne gry, podobne do seg telewizyjnych, ja miałem Sonic w 3 odsłonach, Disneyland i inne jakieś mniej znane
Game boy miał 4 paluszki, sega miała aż 6, ale ona miała kolorowy ekran. Miałem do niej doczepiany zamiast klapek baterii potężny akumulator ładowany z zasilacza. Dedykowany segowy, z profilowanym tyłem pod palce ale ważył prawie kilogram hehehe.
Ahh to były czasy, ja znowu miałem głównie przenośne gry bo bardzo dużo rodzice podróżowali a ja z nimi.
hehe, no to były czasy... ja z kolei za kasę z komunii kupiłem C64. Chciałem BMX-a, ale rodzice uparli się, że dzięki komputerowi przynajmniej czegoś się nauczymy i... tak się z bratem uczyliśmy- jak przejść Boulder Dash, Giana Sisters, Dizzy itd. . Pamiętam jak przyjechał kuzyn, który mieszkał już za Odrą. Przywiózł Game Boya- masakra, nie mogłem się nagrać- to było takie nieosiągalne hehe. Mam nadzieję, że nie zapomnę i wtedy na pewno odezwę się w sprawie tej twojej konsolki. Ale jak pisałem to gdzieś na jesieni dopiero.
|
|
11-07-2016 11:12:39 |
|
|
wigry-sdz
Nowy
|
(11-07-2016 17:07:56)Semmao napisał(a): Czołem witam pasjonata
Ja podobnie mam kolekcję starych konsol, które czyszczę, naprawiam i kurna używam jak przystało na zdrowego człowieka
Witamy!
Haha, no to widzę, że dobrze trafiłem na to forum. Jakie masz konsole/kompy, jeśli nie tajemnica? Ja nie mam tego zbyt dużo, bo jak pisałem, staram się grać/grywać na tym co mam, a przypuszczam, że gdybym miał tego więcej to bym oszalał z nadmiaru i zbyt dużo czasu temu poświęcał . Mam 2 szt. Sega Master System II, 2 amigi 500, Commodore 128 (wersja desktop z oddzielną klawiaturą), i w sumie 2 handheldy: GB i GB Color. Swego czasu miałem namiar na gościa z rzadką konsolą Amiga CD32 ale niestety jakoś się rozmyślił, może jeszcze się kiedyś trafi... Pozdro dla growego oldschoolowca!
|
|
11-07-2016 22:28:35 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|