Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
27-06-2016 01:45:10 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
|
|
27-06-2016 13:44:45 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
16-08-2016 12:55:38 |
|
|
Quake96
|
I tak jak w temacie nic się nie dzieje, tak nic się nowego nie dzieje z Ogarem Zgubiłem ostatnio którąś już osłonkę sprzęgła, więc wypada kupić nową, ale poza tym nic tylko leje i jeżdżę
Aaa no i kłejk głupi leń w końcu zmontował filmik z wyjazdu do Gdańska
[youtube]watch?v=JgIgx57voNw[/youtube]
Nie chce mi się powtarzać tego samego, więc jeśli ktoś chce pomarudzić, że jakość do dupy, że dźwięk to tragedia i tak dalej to polecam przeczytać opis pod filmem na jutubach. Jest jak jest, ale jest i dla mnie to się liczy.
|
|
12-09-2016 03:35:44 |
|
|
Quake96
|
Dzisiejszy dzień zakończył się małą przygodą
Wracając z kumplem z roboty zdarzyła mi się mała awaria. Jakiś łoś zostawił na drodze zszywkę od takera na którą oczywiście szczęśliwie najechałem. Problem był taki, że zostałem z paną w tylnym kole jakieś 10km od domu. Na szczęście kumpel podjechał do mnie do domu, znalazł dętkę która przewalała mi się gdzieś w gratach i wrócił z nią do mnie. Całość trwała dobre półtorej godziny, wykląłem się jak cholera, ale skończyło się szczęśliwie. Opona na szczęście nie ucierpiała, dętka pójdzie do załatania (zostanie na zapas), a ja przynajmniej ogarnąłem napięcie łańcucha Po wymianie dętki udało się wrócić do domu, oczywiście po drodze zahaczając o stację, coby na kompresorze dodmuchać mu te 2,4 bara, bo ręcznie bym szału dostał
|
|
19-09-2016 00:09:17 |
|
|
Quake96
|
Twój przypadek to norma. U mnie nawet nie chcę myśleć jak teraz wyglądają. Gdzieś niedawno pokazywałem filmik jak wyglądają nowe popychacze po 200km. Teraz na kolejnym komplecie też poszło już kilka setek, pewnie coś koło 8 jak u Ciebie i sprzęgło to już ledwo ledwo. Z tym, że ja od prawie początku używania tego kompletu nie podciągałem sprzęgła, bo wiedziałem, że i tak zaraz je wpierdzieli. Zaczynam myśleć co dalej z tym fantem zrobić, bo nie wiem czy dołożyć drugą kulkę jak niektórzy radzą i mieć spokój "na jakiś czas", czy nie pogonić jutro do tokarza za zrobieniem nowych solidnych popychaczy. W każdym razie współczesne popychacze to jedno wielkie gówno. Ile mi tego nazjadało to szkoda gadać. Te niby hartowanie też w zasadzie nic nie daje, niestety :/ Jak ogarnę temat u siebie to na pewno napiszę co i jak zrobiłem.
Btw. Zajrzyj sobie do docisku sprzęgła i luknij jak wygląda końcówka, tam gdzie przychodzi krótki popychacz. U mnie kiedyś jeszcze gorzej jadło popychacze to okazało się, że ten docisk był zeżarty i tylko wspomagał zużycie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2016 21:45:31 przez Quake96.)
|
|
19-09-2016 21:42:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|