Witam wszystkich użytkowników!
Kupiłem niedawno ogarka, ogarek miał taki problem
1. Zjechane tarcze sprzęgłowe, to w pewien sposób wyeliminowałem ale muszę i tak kupić nowe tarcze. Nie można było odpalić, po wymienieniu ogarek zagadał ale miał takie dziwne coś że nie trzymał obrotów sam wchodził na wysokie a zaraz schodził i gasł. Po zdjęciu cylindra ujrzałem tłok wyszczerbiony w miejscu sworznia, więc tłok do wymiany, cylinder jest dobry.
Więc czytałem sporo poradników itd. Polecają tłok 2-pierścieniowy (I taki był)
I taki pewnie kupie, a wy co sądzicie na ten temat? Lepiej kupić może inny?
(Tak w ogółem mam zamiar zamawiać z Jack Motors polecacie tą stronę?)
Z tłokiem jeżeli już kupię dam radę, ale zauważyłem na kolanku i wydechu sporą ilość oleju. Więc mam zamiar wymienić uszczelkę w silniku. Jak zrobić to aby nie ściągać aparatu zapłonowego i nie naciągać potem sprężyny startera? Uszczelkę mam zamiar założyć na silikon.
+ Jak zdjąć zębatkę z wału bez ściągaczy? Nie mam ściągacza ani nic w tym stylu a nie chce zejść.

Jeszcze był taki problem jak cieknący gaźnik. Benzyna ucieka z komory pływaka. Pływak na 100% dobry, odginałem blaszkę na wszelkie możliwe sposoby i nic. Brak uszczelki może być powodem? Do gaźnika mam zamiar dokupić nowy przewód paliwowy + filtr paliwa jaki zestaw polecacie?
Więc, jakbym wymienił tłok, pierścienie, uszczelki, tarcze, wyregulował gaźnik, zapłon ustawić powinien już dobrze chodzić?
+ Mam drugi silnik nie do końca kompletny, rozpołowiłem go i wystrzeliła mi podkładka, jest ona ze startera? gdzie powinna się znajdować?
I jeszcze sprawa taka, jak można by było odnowić kartery? Wypolerować czy w inny sposób?