Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Bzium bzium
W temacie cisza, ale nie śpimy, jeździmy
Dzisiaj zaliczony wypadzik do Czarnowa z okazji rozpoczęcia wiosny Był serwis ASO Romet na Starym Rynku, były przygody po drodze (nie moje, Bresia ), ale było też ognicho, kiełbaski i nawet kepucz! Ogólnie wesoło było, ale Ogar miał ciągle jakieś ale z odpalaniem. Jak już chodził to elegancko, ale odpalać mu się nie chciało czasem. Zajrzałem po powrocie na świecę i znów pojawiło się zjawisko, które występuje od jakiegoś czasu. Elektroda świecy robi się miejscami żółta co wskazuje na nadmiar ołowiu. Zadzwoniłem do kumpla z którym ostatnio w tym samym czasie lałem benzynę (ja do Ogara on do Jawki) i u niego podobno to samo. Wiele zatem wskazuje na lipną benzynę. Mimo tego, z uwagi na moje niezadowolenie ze stanu świecy, jutro kupię nową i sprawdzę co się będzie działo. Choć wszystko wskazuje, że póki nie zmienię wachy to nic się nie zmieni. A wszystko tylko wskazuje na problem z benzyną, bo problemy zaczęły się mniej więcej od ostatniego tankowania.
Poza tym z kwestii technicznych to ostatnio wymieniłem i wymalowałem blachę kanapy, bo stara nie miała połowy zębów trzymających poszycie.
No i jak na mnie przystało, trochu fotków
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
21-03-2016 00:34:06 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Przemi998 (03-21-2016)
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2016 00:39:54 przez Quake96.)
|
|
22-03-2016 00:38:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|