Romet Pony M2 1988r.
|
Autor |
Wiadomość |
R3MIX
Nowy

Liczba postów: 12
Imię: Remigiusz
Pojazd: Romet Pony
|
Romet Pony M2 1988r.
Witam!
Długo tu nie zaglądałem, ale teraz jakoś przypomniało mi się o tym forum i stwierdziłem, że mógłbym w końcu zaprezentować swoją maszynę.
Był rok 2007. Marzyłem o jakimś chińskim miniścigaczu, którego chciałem sobie kupić za kasę z przyjęcia. Rodzice powiedzieli, że nie ma problemu i że już mi takiego zamówili u jakiegoś gościa. No i czekałem, czekałem, aż pewnego razu Tata wrócił z pracy 2 godziny później bez miniścigacza, lecz z Motorynką zapakowaną do Fiesty na miejscu pasażera zamiast fotela  Cieszyłem się jak cholera  Kosztowała 300zł, ale nie była na chodzie. Tata zrobił jej remont generalny silnika, na który wydałem kolejne 200 zł. I na tym lista kosztów się zamyka. 22 listopada minąło dokładnie 8 lat od jej kupna i tak naprawdę poza wymianą świecy, okresową regulacją i czyszczeniem gaźnika, małą regulacją zapłonu i wymianą żarówek nie dzieje się nic, co bardzo mnie dziwi  W marcu zeszłego roku odpaliła za pierwszym kopem po ponad trzymiesięcznym postoju! I tak jest za każdym razem  Motorynka ma jeszcze fabryczny lakier poprawiany małymi zaprawkami. Póki co nie szykuje się na żaden remont - służy mi ona do jazdy na co dzień, a że rdza jej jakoś specjalnie nie łapie, to nie ma po co tego robić. Do pełni szczęścia brakuje mi w niej tylko nieporwanego siedzenia (o które bardzo ciężko) i osłony na łańcuch, którą chyba niedługo kupię.
Tak się dzisiaj prezentuje (może za rok wstawię zdjęcia jak będzie umyta  ):

Mam dziś Fiata 126p, WSKę, ale od Motorynki wszystko się zaczęło. Wiem też, że to nie będzie mój jedyny Romet
|
|
17-01-2016 11:43:48 |
|
|
R3MIX
Nowy

Liczba postów: 12
Imię: Remigiusz
Pojazd: Romet Pony
|
|