Kandydaci na moderatorów
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Kandydaci na moderatorów
(07-11-2015 09:28:46)Suwmiarka napisał(a): No i jest zadanie dla moderatorów:: posowalo by posprzątać dział 'GIEŁDA' bo jest w nim pełno ogłoszeń które są nieaktualne, a nikt ich nie przeniósł do Archiwum. I jak się szuka czegoś to przynajmniej 30% na darmo oglądane. Sądzę, że powinien się znaleźć moderator odpowiedzialny tylko za ten dział...
Co do giełdy zgadzam się, tu brakuje trochę pomocy od sprzedających żeby zgłaszali ogłoszenie gdy jest nieaktualne.
Może faktycznie już czas nad popracowaniem nad nowym regulaminem giełdy?
|
|
07-11-2015 11:40:14 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
07-11-2015 12:35:58 |
|
|
Suwmiarka
Komarowiec
Liczba postów: 521
Imię: Rafał
Pojazd: Inny
|
(07-11-2015 12:43:53)nie_mientki napisał(a): Albo po prostu ustalić że ogłoszenia starsze niż np. pół roku wylatują w kosmos.
Myślę, że pół roku to optymalny czas. Z tymi aktualizacjami to nie wiadomo czy każdy by o tym pamiętał itp.
Może być tak jak pisał Nie_mientki, albo zamiast całkowitego usuwania, przeniesione do archiwum
Tylko (ktoś?) musi zrobić porządek w już istniejącej Giełdzie... Trzeba powołać do tego odpowiednią osobę lub wyznaczyć kogoś z już istniejących moderatorów...
|
|
07-11-2015 14:36:23 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
|
Lud chce, władza daje
Wyczyściłem działy sprzedam/kupię/zamienię. Zostawiłem wątki z ostatnią aktywnością najpóźniej na początku września. Wszystkie starsze poleciały do archiwum. Co do działów wycena/usługi, nie podejmowałem jeszcze żadnej akcji, to trzeba uzgodnić z "górą", ale zapewniam, że jeśli zapadnie odpowiednia decyzja to i tam zostaną zrobione porządki
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
07-11-2015 15:34:49 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Suwmiarka (11-07-2015)
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
|
Dobra, z racji iż suwmiarek zasypał mnie PW z nieaktualnymi ogłoszeniami, a sam szef "niedasię" zarządził taką a nie inną zasadę to ponownie poprzenosiłem wątki do archiwum, zostawiając tylko te ogłoszenia, które ostatnio aktywne były maksymalnie miesiąc temu.
A do wszelkich sprzdających/kupujących mam prośbę. Zgłaszajcie swoje tematy, gdy dany przedmiot zostanie sprzedany/kupiony. To znacznie przyspieszy czyszczenie działów.
PS: W razie gdyby w wyniku mojej "selekcji" czyjś wciąż aktualny wątek trafił do archiwum to prosiłbym o stosowne zgłoszenie danego wątku, podając w zgłoszeniu prośbę o przywrócenie do odpowiedniego działu.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2015 17:37:45 przez Quake96.)
|
|
07-11-2015 17:35:30 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
Zamiast zgłaszania nieaktualnych ogłoszeń proponowałbym usuwanie tych nieaktualizowanych przez więcej niż miesiąc + tydzień dla spóźnialskich. Na pewno można to zrobić automatycznie, żeby było mniej roboty (tak, tak, wiem, "niedasię"). Jeśli komuś trudno zapamiętać to pech, jak to się mówi: life is brutal and full of zasadzkas". Zresztą przecież zawsze można napisać o przywrócenie ogłoszenia lub napisać nowe. A myślę, że jeżeli komuś będzie zależeć na czymś to o to zadba, a jeśli będzie chodzić tylko o porządek, to przecież można "później", "zaraz" czy nawet "olać to".
|
|
08-11-2015 00:27:48 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|