Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Licytacja - aukcja
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Licytacja - aukcja
Czytaliście zapewne, że Nasze Forum pochłania mniejsze lub większe kwoty, na swoją, czyli Naszą działalność.
Oczywiście każdy może wpłacić jakąś kwotę, ew wysłać SMS, ale ja chciałbym zaproponować w tym dziale - i tak tu się niewiele dzieje - stały punkt - LICYTACJĘ NA RZECZ FORUM.
Do rzeczy. Myślę, że wiele osób ma, mniej lub bardziej niepotrzebne rzeczy, które szkoda wyrzucić, a znalazłoby się kilka osób, które chętnie by je przytuliło. Chodzi o takie fanty, za które trudno brać jakieś pieniądze, a symboliczną wylicytowaną kwotę, z chęcią przekazać na szczytny cel - Forum Romeciarzy.
Oczywiście Regulamin i szablon takiej Licytacji stworzę i podam w pierwszym wątku. Na chwilę obecną mam aprobatę Administratora Tomasza
Jak by to miało wyglądać?
Osoba posiadająca taki przedmiot pisze wątek, przedstawia go - krótki opis, zamieszcza zdjęcie(a) i podaje minimalną kwotę rozpoczęcia licytacji - 1 zł
Każdy taki wątek musi być opatrzony informacją, że wylicytowana kwota będzie przelana na konto Forum, a wystawiający wyraża na to zgodę.
Licytacja trwałaby 1 tydzień od wstawienia przedmiotu i max 3 razy podbijana. Następne wstawienie mogłoby być możliwe po 1 miesiącu czasu.
Osoby chcące licytować dany przedmiot, odpowiadają w danym wątku, przebijając kwotę o 1 zł lub podając swoją propozycję cenową.
Po tygodniu kończę licytację. Osoba która ją wygrywa, przelewa wylicytowaną kwotę na podane konto - wysyłam je na PW - "Licytacja na Rzecz Forum", a wystawiającemu, że należna kwota wpłynęła. Osoby ustalają warunki przekazania, wysłania przedmiotu i dogadują szczegóły na PW.
Dziś to na razie moja propozycja sposobu wspierania Naszego Forum.
Proszę się tu wypowiadać, co tym sądzicie. Uwagi merytoryczne - mile widziane.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2015 00:39:29 przez joozek.)
|
|
06-11-2015 00:38:02 |
|
4 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post:4 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post.
axelbenq (11-06-2015), Przemi998 (11-06-2015), Quake96 (11-06-2015), Sebek (11-06-2015)
|
Sebek
Rometowicz
Liczba postów: 74
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Pony
|
|
06-11-2015 01:18:04 |
|
|
Jaro5