Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Męski Mesko '62 -Czyli w końcu coś konkretnego
|
Autor |
Wiadomość |
ArcziManYea
Zdemotywowany...
Liczba postów: 722
Imię: Artur
Pojazd: Romet Komar
|
Męski Mesko '62 -Czyli w końcu coś konkretnego
W końcu coś się w kolekcji ruszyło po nie małym zastoju Ostatnio ostro przyhamowałem jeżeli o zabytki chodzi i niezbyt mnie to cieszyło, ale niestety ciągły brak kasy działa najskuteczniej, więc nic nowego się nie działo aż do kilku dni temu. Ciągnęło mnie do bardzo starego męskiego roweru już jakiś czas, ale nie mogłem trafić na nic konkretnego, więc rekompensowała mi to jakiś czas moja budżetowa szosa (jakiś czas, bo opona postanowiła sobie eksplodować). Po tej awarii rozpocząłem poszukiwania na nowo i wtedy na FP "Związek Zwariowanych Rowerzystów" pojawił się on, ten genialny i ten tani Mesko. Musiał być mój, innej opcji nie było, więc szybki kontakt, targowanie się i ustaliłem cenę 80zł z przelewem na następny dzień i odbiorem osobistym. W wolny weekend pojechałem po niego do Wrocławia i wchodząc do garażu aż mi serce zaczęło szybciej bić na jego widok- Genialny!
Nie będę was dalej zanudzał, bo i tak się rozpisałem, ale początkowa diagnoza: Rower w stanie takim jak mniej więcej wyszedł z fabryki, opony Degum, rocznik 1962, czyli szczena opada, z tyłu pięknie torpedo Łucznik z rocznika '62, lakier w bardzo fajnym stanie i luzy w wielu miejscach. Po diagnozie zacząłem go czyścić przez kolejne 2,5h co nie dało żadnego efektu, bo stał jakieś 15lat.
Ale nie ma tego złego i na dniach będę go lepiej czyścił i polerował.
Jeżeli przeczytałeś wszystko szacunek dla Ciebie czytaczu, jeżeli nie to nic się nie stało. Łapcie zdjęcia z aukcji, pozostawię wam mały niedosyt, a więcej zdjęć pojawi się po dokładnym umyciu.
Czekajcie cierpliwie
Ps. Sorki, że trochę chaotycznie, ale jestem zmęczony i ciężej mi się myśli
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2015 23:46:34 przez ArcziManYea.)
|
|
12-10-2015 23:40:47 |
|
1 osoba postawiła piwo ArcziManYea za ten post:1 osoba postawiła piwo ArcziManYea za ten post.
Wigrus (10-13-2015)
|
ArcziManYea
Zdemotywowany...
Liczba postów: 722
Imię: Artur
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Męski Mesko '62 -Czyli w końcu coś konkretnego
|
|
13-10-2015 19:26:43 |