Ocena wątku:
- 5 głosów - 4.6 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje rowery
|
Autor |
Wiadomość |
Zweitakter
Technik
Liczba postów: 917
Imię: Andrzej
Pojazd: Inny
|
RE: Moje rowery
(10-07-2015 23:51:09)Paweł13 napisał(a): Wagant marzeniem? Prędzej koszmar, kaloryfer ma więcej polotu niż rama od waganta, zgrzewy na hakach i blaszce od bagażnika puszczają, obręcze krzywią się po najechaniu na byle krawężnik na dodatek rama lubi pękać nad supportem.
wagant owszem katastrofa, ale pierwsze pół roku robili na ramie od rekorda i to sie nadawało, z nowszych meteoryt lub meteoryt sportowy.....
starszy niezły był maraton szczegolnie wersja na ramie starohuraganowej.... z okresu kiedy wprowadzono bardziej zwarte / i ile ten termin ma zastosowanie do modelu/ katy w huraganie
Tylerek zaje***fajny były wersje na rynek krajowy zarówno 26 jak i 28'....
Wiesz pan w Romecie cal calowi nie równy...
|
|
05-08-2015 10:48:31 |
|
|
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
(04-08-2015 13:54:35)Wigrus napisał(a): Tyler nie jest Orionem. To dość rzadki wypust prawdopodobnie za wielką
wodę, który nie miał u nas swojego przyziemnego odpowiednika.
Wiem. Ale nic bardziej mi do tego nie pasowało niż Orion.
(04-08-2015 13:54:35)Wigrus napisał(a): Co do Trapera, jest on wybitny. Jeździłbym nim dopóty,
dopóki by mu koła się nie połamały. A jak by się już połamały,
to założyłbym kolejne i jeździłbym dalej. Świetny jest!
No prawda, jest wybitny . Dwa różne koła pomalowane srebrzanką, dwa różne błotniki w katastrofalnym stanie, ruska lampka z tyłu i resztki Polskiej z przodu, zębatka przednia zardzewiała na amen, dwa różne pedały, i siodełko które gniecie w genitalia, bo nie da się obniżyć przodu. Jest tak paskudny, że aż ma swój charakter... A skoro Ci się podoba, to łap więcej zdjęć.
I szczęśliwym zbiegiem okoliczności znalazłem ostatnio na złomie męskiego odpowiednika Universala. Niestety bez kół i korby.
Ciekawi mnie dlaczemu panowie w Romecie pomalowali chromowane błotniki
|
|
05-08-2015 22:43:35 |
|
|
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
Kilka nowych rowerów mi przybyło.
Jako pierwszy Romet Konsul z 1991 roku. Ma ciekawe dodatki, jak biała osłona łańcucha, białe pedały białe błotniki i białe rączki. Nowe opony, dętki i koszyczek czynią z niego idealny pojazd aby zajechać po bułki, benzynę ekstrakcyjną, do babci po dżem albo inne rzeczy. Sprzedający nawet podwiózł mi go do miejscowości oddalonej o niecałe 2 kilometry ode mnie. 45 zł.
Konsul turist? A inne wersje też były?
Drugim nabytkiem jest Apollo Fantazja. Zakupiona na złomie za całe 20 zł. Kolejna złomowa zdobycz z serii "napompuj i jedź", nawet opony i dętki ma nowe.
I najlepsze. Meteor Special z 1989 roku. Baaardzo długo szukałem właśnie takiego egzemplarza. Zadbany, kompletny i... Niebieski! Czyli pasuje mi do Turista. Jeszcze tylko niebieskiego Meteora Sporta muszę wreszcie dopaść żeby mieć komplet. A co do rowera to co jak co, ale spodziewałem się że "special" jak sama nazwa wskazuje, będzie wykonany jakoś specjalnie, a to okazuje się że Turist jest lepszy. Ma sześciorzędowy wolnobieg, lepiej wykończone mufy i było coś jeszcze, teraz nie wiem co.
Co sądzicie?
|
|
27-08-2015 23:07:37 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|