Remont charta
|
Autor |
Wiadomość |
hyundai
Nowy
Liczba postów: 11
Imię: Tomek
Pojazd: Romet Chart
|
Remont charta
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2015 20:52:32 przez hyundai.)
|
|
26-07-2015 20:52:06 |
|
|
Sebek
Rometowicz
Liczba postów: 74
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Pony
|
|
26-07-2015 21:11:30 |
|
|
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
|
RE: Remont charta
Tak plastiki były czarne, matowe. Wskazówka powinna być czerwona. Nakrętki są plastikowe, bo o ile dobrze pamiętam śruba, na którą nakręcasz nakrętkę też jest plastikowa. Tak sobie wymyślili, zdaje to egzamin i tak ma być.
Co do licznika, zobacz, czy nie da się czasem podnieść ośki z bębenkami. Nie pamiętam, czy ona siedzi w zatrzaskach, czy jak to tam było. Wiem, że przebieg można zmienić bez problemu. Sam tak zrobiłem po remoncie kapitalnym silnika.
Powodzenia w remoncie
citroen-XM.pl
|
|
27-07-2015 22:22:49 |
|
|
hyundai
Nowy
|
A wiec trochę roboty pchnięte, wszelakie świecidełka wypolerowane, kierownica , mocowanie kierownicy i mocowanie błotnika
Polakierowane uchwyty lampy, półki lagi, i obudowa prędkościomierza z elegancką nową szybką
Pospawane błotniki , które również już są w podkładzie, za podładowany bak który przyjął dużo tynku
I elegancko odnowione przełączniki Po godzinnej kompieli w starym nitrze wszyszskto elegancko zeszło Zaraz malowane podkładem, czarna baza, znaczki zeszlifowane do gołej blachy i na to lakier bezbarwny i fabryka
Jutro lampa i osłona łańcucha będzie malowana i na dzień dzisiejszy wszystko zrobione, czekam za ramą aż się wypiaskuje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2015 22:26:45 przez hyundai.)
|
|
11-08-2015 22:23:29 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
|
|
11-08-2015 23:51:55 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
|
|
12-08-2015 12:27:12 |
|
|
hyundai
Nowy
|
no to lampa i osłona łańcucha pomalowana
Efekt EXTRAAAA Pytanie do wtajemniczonych, na szkle jest napis S.I. Wrzesnia, co to był za zakkład produkcyjny? Co oni jeszcze robili? Wie ktoś? Jestem po prostu ciekawy.. Pytanie kolejne jaki sposób na okręcające się szkło w lampie, powinna byc tam jakas uszczelka czy tylko sylikon czy tez klej.
Zabrałem się za tłumik, nie był piaskowany z obawy na grubość blachy ale mam ładnie oszlifowane ręcznie i będe malował tylko jak to w oryginale ma być, w połysku czy w macie??
Jak macie rozwiązany problem łączenia kolanka z tłumikiem?? Mam nakrętke ale ona nie trzyma kolanka i nie jest to stałe szczelne połączenie
|
|
13-08-2015 22:45:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości
|
|