Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mój pierwszy romecik bez silnika, przez przypadek...
|
Autor |
Wiadomość |
hvil
Technik
Liczba postów: 755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Mój pierwszy romecik bez silnika, przez przypadek...
W dzisiejszy weekend, dłubiąc przy ogarze, zawędrowałem w najciemniejsze odmęty garażu teścia... i oto co znalazłem:
Pelikan, stał ze 20 lat minimum ale jak widać kompletny, jest już po zabiegu rozebrania w pył, wyczyszczenia ropą i złożenia. Lakier wymaga zmiany na nowy...ale córci to nie będzie przeszkadzać, a szkoda mi aryginał ruszać.. mocniej nie zardzewieje.
Niestety nie miałem nowych wianków więc poczyściłem ropą i skręciłem na stare...ale wymagają one jednak wymiany, toczą się z oporami.
Chromy ropą i aluchromem bardzo ładnie się odświeżyły.
Nie wiem co jest z tym bagażnikiem, chyba będzie trzeba go drastycznie nastawić na hamaka.
A teraz ptytania:
1. Czy wg. was jeszcze coś ten rower winien mieć? Bo ja się w ogóle nie znam na rometach bez silnika.
2. Jaki łańcuch idzie do niego, bo ten oryginalny rozpiąłem i namoczyłem w ropie... ale wątpię by coś z niego było...
3. Mam problem z wiankiem kierownicy, kręci mi się miseczka w sztycy a nie na kulkach, pomimo znacznej ilości towotu. Jest jakiś patend na to?
Zaraz obok niego, stało takie coś, cała sobota zeszła mi na pelikana, więc tego nawet nie dotknąłem. Fotki stanu oryginalnego.
Z widocznych braków to ja widzę siedzenie i linka do przerzutki urwana. A Wy coś jeszcze zauważacie?
[img][/img]
Jak wam się znaleziska podobają?
Pytań ciąg dalszy:
4. Czy to jest oryginalne zaciśnięcie sztycy w romecie? Bo dla mnie trochę z partyzanta:
5. Czy ktoś ma spis wymiarów wianków do tych dwóch modeli rometa? Kupiłbym sobie i powymieniał w obu, ale mam je na działce, gdzie nawet suwmiarki nie było by to zmierzyć.
|
|
15-06-2015 12:18:09 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|