'03 Arkus&Romet Switchback by Knight_in_fire
|
Autor |
Wiadomość |
Knight_in_fire
Nowy

Liczba postów: 49
Imię: Tobiasz
Pojazd: Inny
|
'03 Arkus&Romet Switchback by Knight_in_fire
Historia tego roweru zaczyna się w 2003 r., kiedy kupiłem za naoszczędzone pieniądze rower o nazwie Switchback za 350 złotych w żorskim Auchanie. Już 2 miesiące później musiałem go oddać do serwisu gwarancyjnego, gdzie wymieniono mi całą korbę. 1,5 r. później zmieniłem przerzutkę tylną, dętki na samochodowe i felgi na sportowe z racji zderzenia się z innym rowerem z X - pressu na Shimano, zaś na sierpień 2005 r. obie manetki - z X - pressu na Shimano, bo przełącznik się złamał. Rower jest w kolorze srebrnym. Zdjęcia będą w niedzielę.
Rower przeszedł sumarycznie jeszcze dwukrotne wymiany korby i wolnobiegu, trzykrotne wymiany przerzutki tylnej i jedną tylnej (na Shimano C050).
Seryjnie błotniki miał stalowe i czarne, ale zmieniłem je w 2011 r. na czarne plastikowe, czego do dzisiaj żałuję z racji słabej jakości plastikowych uchwytów. Ponadto w 2013 r. rower przeszedł remont kapitalny w Świerklanach, gdzie zmieniłem manetki z 6 na 7miobiegowe, zespolone z klamkami hamulcowymi.
*przedniej - na C050. Rower oczekuje na prostą przebudowę mocowań przedniego błotnika na bazie kawałka metalu przebiegającego na końcach drutów z błotnika, dziurze. i jednej śrubie na środku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2015 20:44:18 przez Knight_in_fire.)
|
|
14-05-2015 20:09:22 |
|
|
Knight_in_fire
Nowy

Liczba postów: 49
Imię: Tobiasz
Pojazd: Inny
|
|