Chart by Janusz94
|
Autor |
Wiadomość |
Stachu.G
"Dziecko kirca"
Liczba postów: 1,088
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Chart by Janusz94
...
|
|
04-02-2015 22:54:08 |
|
|
janusz94
Rezonator
Liczba postów: 65
Imię: Janusz
Pojazd: Inny
|
RE: Chart by Janusz94
Dawno nic nie pisałem. W sumie przez ten czas nie wiele się zmieniło.
Dzisiaj zapłon dostał nową cewke do zasilania cdi 9600zw nawiniętych drutem 0,08mm którą pozyskałem ze stycznika 3fazowego
Efekt, wreszcie da się ustawić faktycznie niskie obroty silnika, nawet poniżej 1k nadal pracuje bez problemu, sporo lepiej odpala.
Został ponownie przestawiony poziom paliwa w komorze gaźnika gdyż po dłuższej chwili z przelewów zaczynało po trochu kapać.
Wymieniłem dysze główną z 160 na 210 w celu sprawdzenia jak się zachowa bo cały czas mam wrażenie jakby na 160j w rezonansie było troche za mało. Jadnak 210j to stanowczo za dużo, odpala i pracuje bez problemu, dość żwawo reaguje na manetke ale, na właśnie jest małe ale, po wejściu w rezonans zaczyna zalewać i wyżej jak jakieś 8k rpm się nie zakręci.
Tak więc w pierwszej wolnej chwili wracam na dysze 160j i najwyżej wzbogace dawke na iglicy.
Trzeba też wreszcie zakupić filtr powietrza bo ostatnim razem nic sęsownego nie mieli, albo maleństwa albo już duże filtry jak do auta a nic pośredniego
Stało się też coś nie fajnego czyli moto z niewyjaśnionych przyczyn przewróciło się w garażu, straty to klamka sprzęgła, obity delikatnie zbiornik i kilka mniejszych otarć.
W najbliższym czasie trzeba ogarnąć rejestracje maszyny z faktyczną pojemnością silnika w dowodzie żeby jeździć bez przypału i zabrać się w końcu za dopieszczanie silnika i prądnicy
Na tą chwile tyle chciałem przekazać.
Pozdro i do usłyszenia za miesiąc
|
|
28-02-2015 22:03:45 |
|
|
theogarowiec
rider ogar
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony