Drugi Chart-core Skalpela
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
Drugi Chart-core Skalpela
Siemka Ponownie! Mało się udzielałem za sprawą przesiadki na piździkółka, nie twierdze że to się zmieni, ale że z forum został mi sentyment jak z chartem to sie podzielić tu Chcę
Charcik kupiony dziś, z olx, za śmieszne pieniądze, miał nie mieć papierów, okazało się że ma, tylko muszę się trochę prawnych spraw podowiadywać i gitesik!
Rok produkcji 1988, Nowa oponka tył, nowe pierścienie, zmieniany gaźnik (jakiś brzydki, nie wiem nie mialem czasu patrzeć a później ciemno bylo) i nowy moduł. Jutro zabieram się za próbę odpalenia, charcinka ponoć stała 3 lata nie używana, jeśli uda mi się ją uruchomić to troche pojeżdżę i pewnie na sprzedaż lub jeśli nie odpali to na części jak reszta moich motorków (za wyjątkiem jedynej RG-tki) A Charcinę bym chętnie zostawił, ale mam ciasno z miejscem do trzymania, RG mam użyczony kawałek podłogi w garażu, no a charcina już by miała cienko z miejscem (strych lub piwnica)
Ogólnie moto kompletne, z tego co wiem narazie to:
*Pochlastana elektryka (mam ją w reklamówce i w moto troche chyba )
*pęknięty przedni błotnik
*Brak przedniej lampy
*Moto nie odpala, gadało ale nie odpalało, zresztą sprzedawca pokazywał że jakby łapie i nie chce odpalić
*Brak manetki gazu i przełączników prawych
i brak przednich kierunków, to chyba wsio póki co
Jutro próba palenia A teraz fotki z ogłoszenia
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
18-02-2015 00:24:21 |
|
|
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
|
|
18-02-2015 11:42:08 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
|
|
18-02-2015 13:56:55 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
|
RE: Drugi Chart-core Skalpela
Więc tak, porobiłem co wynalazłem na miarę swoich możliwości, niestety po wyjęciu silnika schowałem moto do piwnicy, teraz musze go wyciagnąć żeby odpalić. Podlałem mu pod świecę w piwnicy, zaczął gadać, strzelać w otwór wydechowy, jest postęp (tłumik zdjęty i próba zobaczyć czy załapie) Ogólnie jest lepiej niż był jeśli chodzi o zadatki na odpalenie
W tej chwili jestem na etapie robienia elektryki ze schematem, kabli mam z 3 moto, poskładam coś na kostkach, będzie wiadomo po połączeniach i ze schematem (grunt to się odnaleźć we własnym bajzlu). A powodem robienia elektryki jest to, że aktualnie idą 3 przewody od cewki, jeden od stacyjki do modułu i reszta to przewody od iskrownika do modułu. Tak skróconej wersji nie widziałem
Moto na 99% zostaje u mnie, dowiedzialem sie w starostwie o papierach, na 18 czyli we wrzesniu rejestruje go na siebie i posłuży mi do zniżek i będzie sobie stał na czarną godzinę, a póki co, jeśli będzie chodził to do jazdy po okolicy i do nauki dla Dziewczyny
Także lecimy z chartcorem Jeśli uda mi się go odpalić tak żeby chodził to nagram filmik z pracy O wszystkim będę informował na bierząco
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
19-02-2015 00:07:29 |
|
1 osoba postawiła piwo skalpel155 za ten post:1 osoba postawiła piwo skalpel155 za ten post.
kokosek (02-19-2015)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|