Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
romet 205 zalewa sie chyba :D
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik

Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: romet 205 zalewa sie chyba :D
(17-02-2015 15:07:50)amin napisał(a): (17-02-2015 13:09:55)hvil napisał(a): może być za bogata mieszanka, sprawdź świecę czy nie zalewa jej przy mocnym otwarciu przepustnicy. Może być źle ustawiony zapłon.
Jak może być za bogata, ja lałem 1;25 nawet czasem i więcej. Raz się zdarzyło że jeździłem na oleju przekładniowym lanym na oko, więc nie jest to wina mieszanki. Sprawdź gaźnik, lewego ci nie ciągnie? Trzyma wolne obroty?
A skąd wiesz, że świeca jest w stanie przepalić mieszankę bogatą w olej hgw jaki? Kumpel kiedyś też taki mądry był, w nagrodę pchał złoma 10km do mnie, okazało się że świeca od tej kolosalnej ilości oleju padła (na oko lał, a jak!), po zmianie świecy, dolaniu benzyny do baku już było lepiej.
Co prawda nie sądzę, żeby to było przyczyną tego problemu, ale ja swoich głupot nie rozsiewam po necie, bo jeszcze ktoś to przeczyta i będzie tak robił.
Natomiast mogę powiedzieć, że 1:25 to już przydużo, 1:30 przy oleju orlen 2t semisynthetic do dezametów w zupełności wystarczy. Do 223 leję 1:40, też daje radę. Nie próbowałem lać mniej oleju, nie mam chęci remontować silnik z powodu zatarcia...
|
|
17-02-2015 19:51:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|