"Pszczółka" , czyli kolejny kłejkowy Ogar 200 :D
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: "Pszczółka" , czyli kolejny kłejkowy Ogar 200 :D
Dzisiaj oba moje Ogary wybrały się na sesję zdjęciową pod halę R7, dawny magazyn wyrobów gotowych Rometu ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Nie będę dużo pisał, przejdę do zdjęć
Niebawem dojdzie także filmik prezentujący obie maszyny
PS: Tak dzisiaj wyglądała Pszczółka po powrocie do domu
(19-01-2015 19:49:13)jurek_j napisał(a): Nie bo ładnie chodzi, nieznaszsie, tak ma być! ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
A zimowe, nudne wieczory aż proszą się, żeby poświęcić je na rzecz takiego kolanka wydechowego ,takiego gaźnika, takiego króćca... ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
Nic nie ma tak być. W planach jest odblokowanie, bo jazda z zablokowanym silnikiem to nie to samo. Zimowe wieczory nie są u mnie nudne, póki mam benzynę w baku, a sam nie będę brał się za piłowanie króćca, bo jeśli bym coś sknocił to musiałbym kupować nowy króciec, a na to mnie nie stać. Gaźnik jest już ogarnięty, zadbałem o to. Kolanko moim zdaniem nie wymaga skrócenia bo mimo iż jest długie to w tłumik wchodzi raptem na kilka cm
A jak już jesteśmy w temacie sprawności Pszczółki to dodam, że dzisiaj odkryłem co powodowało przerywanie. Ogar przerywał, bo komora paliwowa nie nadążała się wypełniać z powodu zapowietrzającego się układu paliwowego. Innymi słowy odpowietrznik w korku nie dawał rady i musiałem go delikatnie zmodyfikować. Teraz śmiga jak zły
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
22-01-2015 01:32:40 |
|
|
jurek_j
Technik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
Panie dziejaszku, kolanko to zapewne trzeba wyczyścić w środku z nagaru wypełniającego ścianki. To raz. Dwa - niech sobie wchodzi do tłumika jak najmniej, 3cm to już dużo moim skromnym zdaniem. Trzy - miło sfazować końcówkę rury wewnątrz na odległości jakichś 20-30mm, pewnie efekt znikomy, ale jak się bawić to dokładnie, skrupulatnie.
Jak ktoś Ci będzie coś robił, to nie zrobi tego tak dokładnie jak Ty sam, to tak w kwestii tego króćca. Jak jest sporo materiału do zebrania, nie tylko powiększenie otworu do gabarytów otworu wylotowego gaźnika. Gaźnik - zaślepiłeś schodek na wyjściu, czy zassysa tam te parszywe, niefiltrowane lewe powietrze? ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Póki benzyna jest w baku, to lepiej porobić sprzęt, mniejsze spalanie, więcej efektów. A jak benzyny nie będzie to co, stękanie że nie ma kasy, przez co nie robi się nic? Ech...
|
|
22-01-2015 10:49:17 |
|
|
Quake96
|
|
|
28-01-2015 07:24:10 |
|
|
Kolo4x4
Młody Ogarowiec :D
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/praktykant.png)
Liczba postów: 422
Imię: Mirosław
|
|
28-01-2015 10:48:27 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
kłejku mówi że chce wszystko wyczyścić ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) A i od razu daj nowe śrubki i wypoleruj każdy element i będzie ładna pszczółka
|
|
28-01-2015 12:40:43 |
|
|
Quake96
|
(28-01-2015 17:38:22)jurek_j napisał(a): Aaa. Myślałem że po to naklejał nowe naklejki na bak, żeby je zerwać i go pomalować... ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
No w sumie jest to rozwiązanie, będziesz wiedział co masz od a do z. A i można poprawić ten przedni zawias, czy co to tam było 'dobrzejestnieznaszsie'...
No w zasadzie po to go rozebrałem żeby wiedzieć czym jeżdżę. Poza tym chcę go wyczyścić, trochę wypolerować i poprawić drobiazgi jak wspomniane przez Ciebie zawieszenie. Z resztą na zdjęciu widać czemu nie działało. Jedna laga jest sztywna jak pień. Nawet przy wykręcaniu utknęła w połowie :v
|
|
28-01-2015 17:41:57 |
|
|
Quake96
|
|
|
01-02-2015 01:53:21 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Quake96 za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Quake96 za ten post.
jurek_j (02-01-2015), Latos (11-19-2015), Malibu122 (02-02-2015)
|
Quake96
|
|
|
01-02-2015 04:33:06 |
|
|
Quake96
|
|
|
02-02-2015 07:24:42 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Malibu122 (02-02-2015)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|