Omega B 2,5 TD
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125

Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
Omega B 2,5 TD
Witam. Choć jestem tu długo nie wiem czy to dobry dział z góry Przepraszam.
Chciałbym was prosić o pomoc związane z elektryką w tym aucie. Autko posiadam rok, silniczek jest zdrowy bardzo dobrze jeździ lecz elektryka płata figle.
Przez pewien dłuższy czas nie chciała poprawnie odpalać, daliśmy go do elektryka na przejrzenie, Według niego po wyłączeniu stacyjki nie było poboru prądu. A bywało tak że rozładowywał akumulator. Problemem okazał się alternator a w zasadzie kable oraz klema. Po wymianie i naładowaniu akumulatora, Omega zaczęła ładnie odpalać.
Po kilku spokojnych dniach zaczął się nowy problem.
Po wyjściu z auta wszystko ładnie się gasi, lecz przychodząc rano ukazuje się święcący się MID. Rozładował się przez to akumulator.
Dwa dni później auto normalnie przez ten czas jeździło
Dziś rano sprawdzaliśmy akumulator 11,92v. Przeczyściliśmy dziś masę, Rano się okażę czy coś pomogło
I po nocy (dziś rano)
Przychodzę dziś rano (wczoraj akumulator 11,92v i przeczyszczona masa (silnika))
Rano schodzę do auta, Akumulator 0,01v...
Rozładowany zupełnie, jako że mam 2 akumulatory jeden awaryjny włożyłem go, i Mid zaczął szaleć po całości...
Filmiki na Youtube.
- http://www.youtube.com/watch?feature=pla...cQhA29OczE
- http://www.youtube.com/watch?feature=pla...O9MZOSp3os
Auto odpaliło normalnie po odpaleniu midowi nieco jakby lepiej jaśniejszy był. ale pokazywał totalne głupoty na wolnych obrotach chwilowe zużycie po 40,4l.
Wszystko widać na filmiku.
Nie mam już pomysłu pomocy! Mid się nie wyłączył tym razem nawet po wyjściu z auta.
Post sklejony troszkę z innego forum pisane na szybko za co przepraszam. Proszę o pomoc, Dzięki z góry
Moje Prace 
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
02-12-2014 13:15:33 |
|
|
kokosek
Минск 125

Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk