Rieju RRX by Kubu
|
Autor |
Wiadomość |
kubu355
Motorynkowy Komarzysta
Liczba postów: 526
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Rieju RRX by Kubu
(29-11-2014 21:52:24)sstasiek napisał(a): Zdradziles komarka? Ojjj ja nie dziwie ze sie nie chce odpalic. Hehe fajna maszyna poszalec po lasach mozna
No właśnie skuter nie nadawał się na moje pobliskie drogi, motoroweru używam jako codzienny środek transportu, do czego komar się nie nadaje, szkoda go gdzieś zostawić. A od kiedy mam te Rieju Komar zaczął palić
(29-11-2014 23:35:28)skalpel155 napisał(a): Sprzęcik fajny, a Co do maliny, albo wsadź tłok z 2p, albo wywal ją i kup Cylek np 70ccm z 2 pierścieniami, Malina ma 1pierscien przez co ma słabą kompreche (jakby miał rozrusznik to byś go nie odpalił) słabiej ciągnie itd A pzt niezłe cacko nawet w tym malowaniu które jest, ja bym tak zostawił
Tu już podobno siedzi Meteor, moc to on ma tylko że są zębatki 11/53 i jedynki prawie nigdy nie wrzucam, z 2 rusza bez najmniejszych problemów. Ten cyl fajnie jeździ po porcie
Co do malowania to chciałbym je zmienić, moto już jest porysowane, ale nie wiem czy będzie to zrobione zimą czy na wiosnę.
Teraz na pewno robię silnik, a propo niego takie mam plany:
- cylinder malina ten co jest, rozwiercę go pod 51mm co da 80ccm i porting
- tłok Meteora
- gaźnik 24mm
- króciec i membrana pod gaźnik
- filtr gąbkowy
- spawak strojony pod cylinder
- zębatka zdawcza 14z
- gasbox
- wał Motoforce Evo HPC
- flow czego się da
- druga chłodnica
FanPage naszego Gangu ---> Klik!
|
|
30-11-2014 00:11:03 |
|
|
kubu355
Motorynkowy Komarzysta
|
|
30-11-2014 00:35:32 |
|
1 osoba postawiła piwo kubu355 za ten post:1 osoba postawiła piwo kubu355 za ten post.
Latos (11-30-2014)
|
kubu355
Motorynkowy Komarzysta
|
RE: Rieju RRX by Kubu
To wziąłem się ostatnio za Rieju, aktualnie jest rozebrana do gołej ramy. Mam pewien projekt co do niej, rama pójdzie w czerwień, a plastiki w czarną perłę. Do tego jakieś czerwone dodatki i może ćwiartki na kołach Rama jutro idzie do piaskowania i malowania proszkowego.
Co do silnika to zostaje malina, może zrobię lekki port :< Zastanawiam się też nad gaźnikiem 21.
Jak na razie kupiłem do silnika tłok i uszczelki.
Fotki:
Postaram się dzisiaj ogarnąć wizualizację
|
|
26-02-2015 20:13:02 |
|
|
kubu355
Motorynkowy Komarzysta